• Menu
  • Menu

Bajamar

Gelegen op de noordoost punt van Tenerife heeft Bajamar een van de meest spectaculaire uitzichten van het eiland op de berg Teide.

Kom naar Tenerife en ervaar deze prachtige hoek van het eiland zelf. Kijk op www.tenerifegids.nl voor de beste aanbiedingen.

Tot in de jaren 70 was dit resort een rustig vissersdorp maar heeft zich sindsdien langzaam ontwikkeld tot een van de oudste vakantieoorden van Tenerife, populair bij stellen en gezinnen op zoek naar een relaxte, rustige vakantie. De toeristen vormen hier een geweldige mix met mensen uit heel Europa, met name Duitsland.

Het belangrijkste pluspunt van het dorp zijn de natuurlijke rots zwembaden aan de kust, die de bezoekers in staat stellen om te genieten van de verfrissende voordelen van de Atlantische Oceaan, zonder de sterke stromingen. Als deze rots zwembaden er niet zouden zijn, zou zwemmen in Bajamar onmogelijk zijn als gevolg van de ruwe wateren ter hoogte van het resort.

Dicht bij de rots zwembaden is een zandstrand dat een ideale plaats is om het rustig aan te doen en te genieten van de zon, terwijl de kleintjes in het zand spelen. Het gebied beschikt over een aantal faciliteiten – inclusief douches en een kleedruimte – en wordt omzoomd door verschillende cafés, bars en restaurants.

Bajamar wordt aan het oog onttrokken door het Anaga gebergte, dat eveneens een geweldige ervaring is om te ontdekken. In het bergachtige gebied zijn veel plaatsen van landschappelijk en natuurlijk belang, zoals de Roques de Anaga en de Barranco de Las Huertas.