• Menu
  • Menu
carnaval Tenerife

Belangrijkste feesten op Tenerife

 Tenerife kent jaarlijks een aantal belangrijke feesten en  festivals.

Carnaval

Carnaval is het belangrijkste feest op Tenerife en in het bijzonder in de hoofdstad Santa Cruz, met grote parades, gekke uitdossingen en feest in de straten; een bruisend feest dat dagenlang duurt. De exacte datum van de feesten verandert jaarlijks (februari of maart).

Semana Santa en Pascua

In maart of april, afhankelijk van de kalender, zijn er in de week voor Pasen veel feesten, vooral in Santa Cruz, Puerto de la Cruz, La Orotava, Garachico en La Laguna.

Corpus Christi

Het Corpus Christi feest in juni herdenkt de instelling van de Eucharistie. In La Orotava versieren mensen het dorpsplein en met kleurrijk zand wordt een opmerkelijk kunstwerk gemaakt om de route van de processie aan te geven en te illustreren met Bijbelse taferelen.

Fiesta de la Virgen de la Candelaria

Op 14 en 15 augustus wordt de patroonheilige van de Canarische Eilanden, de Maagd van Candelaria, gevierd. Pelgrims van over de hele archipel brengen een bezoek aan de stad Candelaria en nemen deel aan de optochten. Op 2 februari is er op Tenerife nog een feest van Nuestra Señora de la Candelaria (Onze Lieve Vrouw van Candelaria).

San Andrés

Op 29 en 30 november vindt het Fiesta de San Andrés plaats in Puerto de la Cruz en La Orotava, waar traditioneel de wijnkelders worden geopend en de nieuwe wijn kan worden geproefd. In Icod de los Vinos laten jongeren zich in een ongewone traditie op ingevette houten planken van de steile straten glijden.

Nochebuena en Navidad (kerstavond en eerste kerstdag)

Kerst is op Tenerife het familiefeest bij uitstek, met grote maaltijden en drank om het te vieren. Na het feest op kerstavond wonen veel mensen de nachtmis bij en op sommige plaatsen wordt dit gevolgd door Baile del Niño, waar groepen in traditionele kleding dansen voor het beeld van het kindje Jezus.

Nochevieja (Oudejaarsavond)

Na een traditioneel familiediner gaan veel mensen de straat op voor een nacht lang feesten en het nieuwe jaar in te luiden. Op veel plaatsen is er vuurwerk, muziek en dans.

Culturele evenementen

Muziek Festival van de Canarische Eilanden

In juni vindt één van de meest prestigieuze Europese klassieke muziekfestivals plaats met de beste artiesten en orkesten. Het programma verschilt per jaar, maar er is altijd een indrukwekkende groep muzikanten om de menigte op verschillende locaties op het eiland te vermaken.

Sabandeño Festival

Een folklore muziekfestival in La Laguna in september waar diverse Canarische en internationale bands hun muziek laten horen.