• Menu
  • Menu

Beste stranden Tenerife

Playa El Camisón

Karaoke, blote voeten en een van de coolste strandbars op het eiland waar u kunt genieten van een heerlijke pina colada.

Playa del Duque

Schop je slippers uit en vermaak je tussen de vakantiegangers van Costa Adeje in dit witte zand paradijs. Ingesloten door kliffen, die de exclusieve sfeer nog een verhogen, is dit het strand om te zien en gezien te worden. Ga lekker zitten onder een rieten parasol en stel je voor dat je aan de Côte D’Azure bent, een fantasie die maar al te waar is als je erachter komt hoeveel de ligstoelen daar kosten.

Las Teresitas

In het noorden van Santa Cruz is dit een tropisch paradijs van saffraangeel zand. Ingesloten door een golfbreker is een rustig meer vol zeewater met regenboogvissen ontstaan. Wuivende palmbomen, kiosken die een koude Dorada serveren en enkele van de beste visrestaurants van Tenerife, u kunt hier weken doorbrengen.

Playa Las Vistas

Een eindeloze uitgestrektheid van zacht vanille kleurig zand strekt zich uit als een mini Kalahari-woestijn, hier vervaagt de grens tussen Los Cristianos en Playa de Las Américas. Gelukkig zijn er op de promenade ijssalons, bars, restaurants en winkels in overvloed om uw dorst te lessen. Ondanks de centrale ligging voelt dit strand, omdat het zo groot is, zelden vol.

Playa La Tejita

Een zeldzaam verschijnsel op Tenerife, een natuurlijk gouden zandstrand dat van de voet van Montaña Roja voorbij de windsurfers badplaats El Medano loopt. Wanneer de kenmerkende zandstorm opsteekt kun je het beste in beweging blijven om te voorkomen dat je er als een een zandsculptuur uit gaat zien. Favoriet bij nudisten, maar hoe houden ze dat zand overal uit.

Playa San Juan

Genieten aan de zonnigste kust van Tenerife op een eersteklas locatie naast een pittoreske jachthaven. Dit relatief onbekende strand is een favoriet bij gezinnen en iedereen die een voorliefde heeft voor een elegante boulevard en fantastische visrestaurants. Het naburige eiland La Gomera vormt het decor voor prachtige zonsondergangen, dit is een geweldig strand voor liefhebbers van zonsondergang.

Playa de la Arena

Het zwarte zandstrand met blauwe vlag van Playa de la Arena, in het hart van de badplaats met dezelfde naam, is een andere familie favoriet. Verscholen in een beschutte baai, waar een natuurlijke schaduw ontstaat, is een grote tapasbar direct op het strand, de faciliteiten zijn onberispelijk schoon en er is gratis WiFi. Als je erover nadenkt zou het de perfecte locatie voor je kantoor zijn.

Playa Bollullo

Een ongetemde zwarte schoonheid, het strand aan de voet van steile kliffen, ten oosten van Puerto de la Cruz. De woeste Atlantische golven zijn voor de meesten te intimiderend, maar heeft op sommige dappere roeiers een enorme aantrekkingskracht. De idyllische baai is een magneet voor liefhebbers van natuurlijke zeegezichten op Tenerife. Een klein café op een klif en enkele basisfaciliteiten is alles wat er is aan comfort, de natuur zorgt voor de rest.

Playa Jardín

Een door César Manrique ontworpen tuinstrand dat vanaf de westelijke rand van de badplaats Puerto de la Cruz loopt. Zacht glinsterend zwart zand, palmbomen voor de nodige schaduw, restaurants en een grote cactustuin zijn allemaal voorhanden om de zonnebadende toeristen tevreden te houden, terwijl u aan de horizon de besneeuwde toppen van de Teide ziet.

Playa de Los Cristianos

De plaats voor degenen onder ons die genieten van mensen kijken terwijl we aan onze kleur werken, dit strand in het hartje van Los Cristianos is een uitstekende locatie. De drukke haven vestigt de aandacht naar de zee als de veerboten naar La Gomera uitvaren, de vissersboten hun vangst uitladen en de plezierbootjes de zeilen hijsen, terwijl achter je een gestage stroom van gelukkige vakantiegangers een wandeling op de promenade maken.

Garachico

Mooie kleine vulkanische inham met zand en kiezels naast de haven in het pittoreske stadje Garachico. In de buurt allerlei handwerk winkels, restaurants en cafés, het pittoreske plein en kerken, een kasteel en prachtige natuurlijke rotszwembaden met tropische vissen. Hier kunt u

ontsnappen aan de grote groepen toeristen en in alle rust en stilte genieten van Garachico.

Het rustige water van de haven is geweldig om te zwemmen en in de winter is het zelden druk op het strand. Het strand bestaat uit meer kiezels dan zand en zorgt voor ongemakkelijk zonnebaden.

Routebeschrijving: Langs de noordelijke kustweg TF42 tussen Icod de Los Vinos en Buenavista.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?