• Menu
  • Menu
Los Gigantes

Canarische Eilanden boeken nieuw toeristenrecord

De Canarische Eilanden hebben sinds het begin van het jaar tot september een record aantal van 8,3 miljoen toeristen mogen verwelkomen, een stijging van 11,4%. Volgens de  Spaanse minister van Toerisme Jose Manuel Soria, staat de archipel daarmee derde bij de Spaanse regio’s, die door toeristen van over de hele wereld voor hun vakantie worden bezocht.Watch Full Movie Online Streaming Online and Download

De mensen die de Canarische eilanden, waaronder Tenerife, hebben gekozen als vakantiebestemming zijn goed voor 16% van het totale aantal toeristen die Spanje bezochten. De meeste toeristen komen uit Groot-Brittannië, Frankrijk en Duitsland. In heel Spanje werden tot en met september 2014 52.400.000 buitenlandse toeristen geteld. Dit vormt tevens een stijging van 7,4% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. José Manuel Soria wees erop dat men kan spreken van de beste zomer ooit in termen van het aantal internationale toeristen.

De minister van Toerisme voorspelt dat tegen het einde van het jaar meer dan 62 miljoen toeristen uit de hele wereld Spanje bezoeken. Dit betekent een stijging van 2,9% ten opzichte van de cijfers van 2013, dat al een recordjaar was. José Manuel Soria wees er op dat alleen al in de maanden juni, juli, augustus en september 31 miljoen mensen hun vakantie hebben doorgebracht in Spanje, 6,9% meer dan in dezelfde periode van 2013.

Groot-Brittannië staat nog steeds op de eerste plaats van de lijst bezoekers. Volgens het ministerie van Toerisme komen 26,3% van de vakantiegangers uit het Verenigd Koninkrijk. In contrast hiermee, mede door de devaluatie van de roebel, daalde het aantal Russische toeristen met bijna 20%.

Ook de Balearen, Madrid en Catalonië zorgen voor stijgende aantallen toeristen. De Canarische Eilanden staan op de vierde plaats van de meest bezochte toeristische bestemmingen.

Van de vakantiegangers reisde 79,7% per vliegtuig en 62,5% brachten hun vakantie door in hotels. Tegelijkertijd is het duidelijk dat de trend voor individuele vakanties steeds meer toeneemt. Steeds minder reizigers zijn blijkbaar geïnteresseerd in pakketreizen. De trend is duidelijk (70,3%), dat toeristen hun verblijf zelf organiseren.