• Menu
  • Menu

Chayofa

Genieten van de hoge ligging met uitzicht op het populaire vakantieoord Los Cristianos, is Chayofa is een klein dorp dat voornamelijk bestaat uit wooncomplexen, waardoor het populair is bij gepensioneerde ex-pats.

Naast de ontwikkelingen op het gebied van huisvesting beschikt het resort over een klein aantal restaurants – waaronder het prestigieuze La Estancia, dat wordt beschouwd als een van de beste op Tenerife – evenals een kleine supermarkt voor de noodzakelijke boodschappen.

Het landschap is erg groen – met verschillende soorten planten en bloemen binnen de complexen en de openbare ruimtes – en veel weelderiger dan de resorts aan de kust. Naast de prachtige omgeving beschikt Chayofa ook over een adembenemend uitzicht over de zuidelijke badplaatsen en op de glinsterende zee naar La Gomera.

Door zijn ligging op een steile heuvel kun je niet zomaar in vijf minuten naar de kust of naar de belangrijkste badplaatsen – een huurauto of taxi is een must. Dit kan een groot voordeel zijn als je op zoek bent naar rust en ontspanning, weg van de drukke resorts, maar het kan ook een spelbreker zijn als u op zoek bent naar een feestelijke vakantiesfeer.

Hoewel het ver weg van Los Cristianos en Playa de Las Americas is, ligt Chayofa slechts op een steenworp afstand van het Las Aguilas Jungle Park en het Camella Camel Park – een paar van de meest populaire familieattracties op het eiland.

Denkt u binnenkort een bezoek aan Tenerife te brengen? Kijk op www.tenerifegids.nl voor de allerbeste vakantieaanbiedingen.