• Menu
  • Menu

Costa Adeje

Slechts een paar kilometer landinwaarts van de belangrijkste kustplaatsen in het zuiden van Tenerife ligt het mooie stadje Costa Adeje. Deze populaire stad ademt een echt gevoel van erfgoed dat wordt weergegeven met de historische gebouwen en de bijbehorende Canarische cultuur.

De stad was de eerste plaats waar de Spaanse veroveraars zich vestigden, simpelweg door de uitstekende watervoorziening. Tegenwoordig heeft Costa Adeje haar bezoekers echter veel meer te bieden met zijn met bomen omzoomde straten, een interessant scala aan winkels, bars en restaurants, evenals een aantal bekende bezienswaardigheden.

Een van deze bezienswaardigheden is het beroemde Barranco del Infierno, dat de status van natuurreservaat heeft. Deze indrukwekkende kloof is een schouwspel van de natuur dat u echt moet hebben gezien. Met een oppervlakte van ruim 500 hectare, zijn steile wanden, weelderige vegetatie en de 200 meter hoge waterval wordt gezegd dat ze de begrafenis grotten van de mysterieuze Gaunchos, de oorspronkelijke bewoners van Tenerife, verbergen.

Andere historische bezienswaardigheden zijn de kerk van Santa Ursula en de kloosters van Guadalupe en San Pablo en het zestiende-eeuwse Fort Casa Fuerte.

Naast deze natuurlijke wonderen en authentieke monumenten heeft de stad Adeje een bloeiende café cultuur met een uitstekend aanbod van bars en restaurants, die populair zijn bij de lokale bevolking en toeristen. Gedurende de dag kan men heerlijk ontspannen op een terrasje en genieten van een café con leche, of misschien een verfrissend biertje in de koele schaduw van de laurierbomen.

In de avond komt de stad echt tot leven als de mensen massaal naar de bekende, redelijk geprijsde restaurants, gaan waar heerlijke Canarische gerechten worden geserveerd zoals gegrilde kip met papas arragudas, de rimpelige gezouten aardappelen met heerlijke mojo saus. In de straten van de stad vinden vaak fantastische feesten met een carnavaleske sfeer plaats en traditionele feesten worden meestal gehouden op het centrale plein.

Kom naar Tenerife en bezoek deze schitterende stad zelf. Kijk op www.tenerifegids.nl voor de beste aanbiedingen.