• Menu
  • Menu

Costa del Silencio

Costa del Silencio is een kleine toeristische badplaats tussen Las Galletas en Amarilla Golf, gelegen aan de zuidkust van Tenerife.

Costa del Silencio was een van de eerste gebieden op het eiland dat in de jaren 60 specifiek werd ontwikkeld voor het toerisme. Het merendeel van de vakantiegangers dat Costa del Silencio bezoekt bestaat uit Duitsers en Belgen.

Er is een handvol bars en restaurants in de omgeving, evenals een paar kleine supermarkten, ideaal voor de dagelijkse boodschappen. Er is ook een sportclub met een grote tennisbaan en bowling faciliteiten. De tarieven zijn heel redelijk en je kunt de apparatuur gratis lenen.

Een van de meest bijzondere attracties in Costa de Silencio is een fontein die bekend staat als ‘De Zwemmers’. Deze stenen fontein is voorzien van een aantal levensgrote mannen en vrouwen, die tot hun schouders in het water staan en zwembrillen, zonnebrillen, badmutsen en hoeden dragen.

Het dichtstbijzijnde strand is te vinden in Las Galletas, op slechts een korte loopafstand. Hier vindt u een klein strand van zwart vulkanisch zand, waar in het weekend veel lokale bezoekers te vinden zijn. Er is een grote betonnen zeewering gebouwd, waardoor alle leeftijden van het water kunnen genieten.

Denkt u Tenerife binnenkort te bezoeken? Bekijk de allerbeste vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl.