• Menu
  • Menu

Garachico

De bescheiden vissershaven Garachico, met zijn smalle straatjes, ruwe vissershuisjes en herenhuizen was de oorspronkelijke hoofdstad van Tenerife en in de 16e eeuw was het de belangrijkste haven van het eiland.

Deze voorspoed werd voor het eerst bedreigd in 1645 toen natuurlijke krachten, in de vorm van enorme vulkanische grondverschuivingen, veertig boten wegvaagden en meer dan honderd mensen doodde, en opnieuw in 1706 toen twee langzaam bewegende lavastromen de stad binnenstroomden, waardoor ook de haven werd overspoeld en niet meer effectief kon worden gebruikt en nutteloos werd voor grootschalige commerciële scheepvaart.

Tegenwoordig is de stad interessant om te bezoeken door de vele oude monumenten. In het bijzonder Castillo de San Miguel, met een prachtig uitzicht op de oceaan vanaf de oude wallen van het kasteel, is de moeite waard. Een van de belangrijkste toeristische attracties is de serie rotszwembaden achter Castillo San Miguel.

Deze natuurlijke waterbassins worden aangevuld door de zee en zijn zeer geschikt om bij eb in te zwemmen.

Voor de cultuurliefhebbers is een bezoek aan het Museo de Arte Contemporaneo (Museum van Hedendaagse Kunst) een mooie afsluiting van een bezoek aan deze historische en interessante stad.

Kom naar Tenerife en bezoek deze historische stad. Bekijk onze www.tenerifegids.nl de beste vakantieaanbiedingen.