• Menu
  • Menu

Granadilla

Granadilla, gelegen in het zuiden van het eiland, is een traditionele Canarische stad die nauwelijks is geraakt door het toerisme.

De stad heeft vele voorbeelden van pittoreske architectuur, van de hooggelegen kerk tot de rijen typische huizen langs de geplaveide straten. Gelegen tussen de huizen vindt u een aantal fantastische bakkerijen met brood “vers uit de oven” en heerlijk Spaanse gebak.

Een van de bezoeken die u in dit gebied moet doen is het historisch museum, weggestopt in een van de achteraf straten. Hier kunt u allerlei tentoonstellingen zien, waaronder een aantal gemummificeerde overblijfselen en een verzameling van botten van de Guanches. Naast het horror aspect is er nog een andere reden om het museum te bezoeken, de kans om een traditioneel Canarisch huis te bezichtigen met houten meubels en kleine kamers.

Het VVV-kantoor is een geweldige plek om folders met informatie over de stad te halen. Het naastgelegen hotel Rural Senderos de Abona heeft vaak gedetailleerde gidsen liggen van diverse mooie wandelingen in het gebied, die u gratis mee kunt nemen.

Als u op zoek bent om ergens om te gaan eten, ga dan langs bij Casa Togoro – een van de populairste restaurants op het eiland. Deze eetgelegenheid is gevestigd in een oud Canarisch huis dat dateert uit de jaren 1800 en biedt een selectie van Spaanse en Oostenrijks – Duitse gerechten.

Denkt u erover om binnenkort een bezoek te brengen aan Tenerife? Op www.tenerifegids.nl vindt u de beste vakantieaanbiedingen.