• Menu
  • Menu
Klimaat Tenerife

Klimaat Tenerife

Klimaat Tenerife – Hier vind je uitgebreide informatie over het weer en klimaat op Tenerife, met beschrijvingen over de gemiddelde temperaturen, zonuren en neerslag per maand.

Tenerife is het grootste van de Canarische Eilanden, gelegen aan de noordwestelijke kust van Afrika in de Atlantische Oceaan. Dit eiland heeft twee microklimaten die verschillen op verschillende manieren.

 Het zuiden van het eiland heeft zeer droog weer met hoge temperaturen – vooral tijdens de zomer, veel zon en nauwelijks regen – maar ook in de wintermaanden.

In het noorden van het eiland is het iets vochtiger weer met iets koelere temperaturen (hoewel ze zelden onder de 13°C komen), een mix van zon en wolken en regelmatig buien gedurende het hele jaar.

Extra informatie klimaat Tenerife

Het aantal regendagen (gebaseerd op meer dan 0,1 mm regen p/dag). Dit betekent niet dat het de hele dag regent, meestal valt er slechts een enkele bui.

Aan bovenstaande gegevens betreffende klimaat Tenerife kunnen geen rechten worden ontleend. Het klimaat, weer en de temperaturen op Tenerife zijn veranderlijk en onvoorspelbaar. De eigenaar van deze website probeert zo nauwkeurig mogelijk temperatuur en klimaat gegevens te verzamelen en te actualiseren.

Ondanks onze zorgvuldigheid kunnen wij op geen enkele wijze aansprakelijk worden gesteld voor de door ons verstrekte gegevens betreffende het klimaat Tenerife.

Weer Tenerife (Meteo Spain)

Jan. Feb. Mrt. Apr. Mei. Jun. Jul. Aug. Sep. Okt. Nov. Dec.
Max
Temp
20 20 21 22 24 26 28 29 27 25 22 21
Min
Temp
15 14 15 16 18 20 21 22 21 19 17 15
Zon
uren
6 7 7 9 10 11 10 9 8 7 6 6
Regen
dagen
10 8 6 4 3 1 1 1 2 4 7 9
Zee Temp 19 19 19 20 21 22 23 24 24 23 22 20

Winter

Jan. Feb. Dec.
Max
temp
20 20 21
Min
temp
15 14 15
Zon
uren
6 7 6
Regen
dagen
10 8 9
Zee
Temp
19 19 20

Klimaat Tenerife December

December is een van de koelste maanden van het jaar op Tenerife, maar het is nog steeds warmer dan de meeste andere bestemmingen in Europa.

Op dit moment is de gemiddelde temperatuur op het eiland ongeveer 16°C, met minima van 13°C en maxima van 19°C. De gemiddelde neerslag is op zijn hoogst in december, zo’n 75 mm voor de hele maand.

Met een gemiddelde temperatuur van het zeewater van 21°C en zeven uur zon per dag kunt u tijdens uw vakantie echter nog steeds de nodige uurtjes op het strand doorbrengen.

Klimaat Tenerife Januari

Januari is een van de koudste tijden van het jaar om Tenerife te bezoeken, de gemiddelde temperatuur is 15°C. Tijdens deze maand kan de temperatuur oplopen tot 18°C en afkoelen tot 12°C. Januari heeft een gemiddelde van acht uur zon per dag en de temperatuur van het zeewater ligt rond 20°C. Over het algemeen is januari de natste maand van het jaar en heeft een gemiddelde van 13 regenachtige dagen.

Klimaat Tenerife Februari

Het weer begint in februari langzaam op te warmen op Tenerife, de gemiddelde temperatuur ligt rond de 16°C. In deze tijd van het jaar kan de temperatuur gedurende de dag oplopen tot 19°C en afkoelen tot 12°C ’s avonds. Het gemiddeld aantal uren zon per dag loopt ook op tot maximaal negen en de gemiddelde neerslag daalt lichtjes tot 11 dagen per maand. De temperatuur van het zeewater koelt af tot 19°C, wat in combinatie met het warme weer nog steeds perfect is om te zwemmen.

Voorjaar

Jan. Feb. Dec.
Max
temp
20 20 21
Min
temp
15 14 15
Zon
uren
6 7 6
Regen
dagen
10 8 9
Zee
Temp
19 19 20

Klimaat Tenerife Maart

Het weer wordt in maart, wanneer de lente aanbreekt, steeds beter op Tenerife. In deze tijd van het jaar is de gemiddelde temperatuur 17°C, met pieken van 20°C en dieptepunten van 13°C.

De dagelijkse zonneschijn en gemiddelde dagen neerslag zijn gelijk aan februari, negen uur zon en 11 neerslagdagen.

De temperatuur van het zeewater is ook hetzelfde als in februari en staat op 19°C; in combinatie met de verhoogde temperatuur maakt dit het tot een geweldige tijd om te genieten van een duik in de zee.

Klimaat Tenerife April

Het weer op Tenerife is in april vergelijkbaar met maart. Tijdens deze maand is de gemiddelde temperatuur een aangename 17°C, met pieken van 20°C en dieptepunten van 13°C. Er is zo’n 10 uur zon per dag en de temperatuur van het zeewater ligt rond de 20 °C – ideaal om te zwemmen. Hoewel april meestal wordt gezien als een regenachtige tijd is de gemiddelde neerslag slechts 31 mm voor de hele maand.

Klimaat Tenerife Mei

Het weer verbetert in mei opnieuw op Tenerife, waarbij de gemiddelde temperatuur rond een aangename 18°C ligt. Tijdens deze maand kunnen de temperaturen stijgen tot ongeveer 21°C en dalen tot een gemiddelde van 14°C. Elke dag heeft een gemiddelde van 10 uren zonneschijn en de gemiddelde temperatuur van het zeewater is heerlijk warm, 20°C. Met een gemiddelde neerslag van slechts 11 mm voor de hele maand kunt u tijdens uw vakantie zeker zijn van voldoende heldere blauwe luchten en zonneschijn.

Zomer

Zomer  Jun. Jul. Aug.
Max Temp 24 27 27
Min Temp 16 19 19
Zonuren 9 10 9
Regendagen 5 4 6
Zee Temp 20 23 25

Klimaat Tenerife Juni

Juni is een populaire tijd om Tenerife op de Canarische Eilanden te bezoeken vanwege het warme en zonnige weer. In deze tijd van het jaar is de gemiddelde temperatuur 20°C, met maxima van 23°C en minima van 14°C.

Regen is in deze periode te verwaarlozen met een gemiddelde van slechts 5mm voor de hele maand.

De gemiddelde temperatuur van het zeewater is met 22°C zeer aangenaam en de zon schijnt ongeveer 10 uur per dag.

Klimaat Tenerife Juli

Juli markeert het begin van het zomerseizoen op Tenerife, wanneer het warmer begint te worden en regen bijna niet voor komt. Tijdens deze maand is de gemiddelde temperatuur 21°C, met maxima van 25°C gedurende de dag en minima van 18°C in de avond. De kans op regen is minuscuul met een gemiddelde neerslag van slechts 1 mm voor de hele maand. Met een gemiddelde van 11 uur zon per dag is juli de zonnigste maand van het jaar en behoort ook het zeewater met een gemiddelde van 22°C tot een van de warmste van het jaar.

Klimaat Tenerife Augustus

Augustus is de warmste maand op Tenerife, wanneer het weer op zijn best is. In deze tijd van het jaar is de gemiddelde temperatuur gedurende de hele maand 23°C, met temperaturen van 26°C tot 19°C. De gemiddelde temperatuur van het zeewater is een aangename 23°C. In combinatie met tien uur zon per dag maakt dit alles tot de perfecte omstandigheden om te zwemmen. De gemiddelde neerslag is slechts 3 mm voor de hele maand, waardoor u dus weinig kans heeft op nat weer tijdens uw vakantie.

Herfst

Herfst  Sep. Okt. Nov.
Max Temp 25 21 16
Min Temp 17 13 8
Zonuren 7 6 5
Regendagen 6 8 8
Zee Temp 23 20 17

Klimaat Tenerife september

Het weer begint in september langzaam af te koelen op Tenerife, wanneer het zomerseizoen tot een einde komt.

Tijdens deze maand ligt de gemiddelde temperatuur rond een aangename 22°C, opgebouwd uit maxima van 25°C en minima van 18°C.

De gemiddelde neerslag neemt iets toe tot zes regenachtige dagen, maar het aantal uren zonneschijn blijft met tien hetzelfde. september heeft met een gemiddelde van 24°C de warmste temperatuur van het zeewater van het jaar.

Klimaat Tenerife Oktober

Het weer blijft in oktober op Tenerife afkoelen. In deze tijd van het jaar is de gemiddelde temperatuur 21°C, met maxima van 24°C gedurende de dag en minima van 17°C na zonsondergang. De gemiddelde regenval stijgt weer tot tien regenachtige dagen en het aantal uren zonneschijn neemt af tot negen. De temperatuur van het zeewater is nog steeds warm, met een gemiddelde van 24°C, waardoor het een fantastische maand is om aan het strand door te brengen.

Klimaat Tenerife November

In november koelt het weer nogal af op Tenerife, wanneer het winterseizoen op gang komt. Tijdens deze maand is er een gemiddelde temperatuur van 19°C, opgebouwd uit maxima van 21°C en minima van 15°C. De temperatuur van het zeewater is 22°C – perfect om te genieten van een duik – en er is ongeveer acht uur zon per dag. De gemiddelde neerslag neemt deze maand toe tot 12 regenachtige dagen, dus is het waarschijnlijk dat u tijdens uw vakantie te maken krijgt met een bui.