• Menu
  • Menu

La Laguna

La Laguna, in het noorden van het eiland op slechts korte afstand van Santa Cruz, is de cultuur hoofdstad van Tenerife en de thuisbasis van een groot aantal belangrijke bezienswaardigheden die duizenden bezoekers per jaar trekken.

Het onlangs gerenoveerde Teatro Leal moet bovenaan uw lijstje staan. Het gebouw zelf is geweldig met een prachtig balkon en een witgekalkte gevel en herbergt een pluchen interieur, compleet met rijen rode fluwelen stoelen en decoraties van goud.

Ook een bezoek waard is de kerk met zijn ongewone donkere stenen toren die zich uitstrekt in de lucht, net als het Science and Cosmos museum, dat zit vol met fascinerende interactieve tentoonstellingen waar het hele gezin van kan genieten.

Naast een aantal prestigieuze bezienswaardigheden zijn er in La Laguna ook een aantal van de grootste feesten op het eiland, waaronder de Corpus Christi vieringen in juni, de bedevaart van San Benito in juli en het Sabandemo Festival in september.

De grootste feesten vinden plaats tijdens Pasen wanneer de gelovigen in processies door de straten trekken, gekleed in lange gewaden en monniken een enorm kruisbeeld meedragen.

Het is de tweede grootste stad van Tenerife en heeft een enorme keuze aan bars, cafés, winkels en restaurants, die ervoor zorgen dat er voor alle smaken en budgetten wel iets is.

Wanneer u erover denkt een bezoek te brengen aan Tenerife, bezoek dan www.tenerifegids.nl voor de beste online vakantieaanbiedingen.