• Menu
  • Menu

Las Galletas

Las Galletas, gelegen aan de zuidkust van Tenerife, is een typisch Canarisch dorp waar zonovergoten, smalle straatjes naar beneden leiden naar een pittoreske haven en kleine vissersboten dobberen op het turquoise water.

Wie op zoek is naar de authentieke Canarische cultuur zal genieten van Las Galletas – met

cafés bezaaide straten, mooie pleinen en een aantrekkelijke strandboulevard.

Een van de speerpunten van Las Galletas is het strand met zijn combinatie van rotsen en zwart vulkanische zand, typerend voor Tenerife. Overdag is het strand populair bij mensen die willen genieten van het fantastische klimaat en de kristalheldere wateren van de Atlantische Oceaan.

Er zijn hangmatten en parasols te huur, dus u kunt ontspannen terwijl de kinderen spelen. Douches geven u de mogelijkheid het zand en zout water weg te spoelen, voordat u naar een van de plaatselijke cafés of bars gaat.

Tijdens de zomermaanden zorgt de deining van de oceaan voor grote golven die de lokale surfers lokken, terwijl de helderheid van het azuurblauwe water zorgt voor een aantal van de beste duiklocaties op het eiland.

’s Nachts komt het strand en het hele dorp tot leven. Gezinnen komen naar buiten om tijdens de warme avonden te genieten van een wandeling langs het strand en een ijsje onderweg. Heerlijke geuren vullen de lucht als de koks van de kwaliteitsrestaurants een scala aan internationale gerechten bereiden, waaronder traditionele Canarische gerechten.

Het gebied is vooral bekend om zijn uitstekende visrestaurants, bezoekers uit alle hoeken van het eiland komen om de vers gevangen vis en schaaldieren uit de oceaan recht voor de deur te proeven. De open bars verspreid langs de promenade en dorpsstraten zijn populaire ontmoetingsplaatsen voor de lokale bevolking en toeristen.

Op slechts korte afstand van Los Cristianos en Playa de Las Americas is Las Galletas een magische kleine plaats die zeker een bezoek waard is tijdens uw verblijf op Tenerife.

Als u wilt genieten van een geweldige vakantie op Tenerife bekijk dan de beste online deals op www.tenerifegids.nl.