• Menu
  • Menu

Los Gigantes

Los Gigantes is een heerlijke badplaats aan de zuidwest kust van Tenerife en is beroemd om haar natuurlijke schoonheid. Het mooie stadje, gelegen op zo’n dertig kilometer van Los Cristianos en Playa de Las Americas, heeft vele attracties voor bezoekers van alle leeftijden.

Met zijn zonnige met cafés omzoomde straten, het prachtige zandstrand en niet te vergeten de prestigieuze jachthaven die de stad een sfeer van exclusiviteit geven, is Los Gigantes een ideale bestemming voor diegenen die Tenerife willen verkennen.

Een groot deel van de aantrekkingskracht heeft de badplaats te danken aan zijn rijkdom aan natuurlijke attracties, zoals het kindvriendelijke strand van zwart vulkanisch zand. In tegenstelling tot veel van de stranden in het zuiden van het eiland, die door de mensen zijn aangelegd, kunnen deze niet drukke, licht glooiende stranden in al zijn organische glorie worden aanschouwd.

Het zuidwesten van het eiland staat bekend om het meest fantastische klimaat van de Canarische Eilanden en dit biedt, in combinatie met de warme kristalheldere wateren van de Atlantische Oceaan, een uitstekende gelegenheid om te duiken en een groot scala aan uitstapjes naar de plaatselijke dolfijnen en walvissen kolonies. Vanaf de oceaan heeft u ook de perfecte aanblik naar het adembenemende landschap van de imposante kliffen.

Direct naast het strand vindt u de jachthaven, naar verluidt een van de beste op Tenerife. Hier kunt u tijd doorbrengen in een van de cafés of bars aan de voorkant van de jachthaven of een wandeling maken langs de bovenkant van de zeewering met een goed zicht op de boten.

Verder landinwaarts biedt het commerciële centrum van de stad een grote selectie van topklasse restaurants met een verscheidenheid aan internationale gerechten en winkels voor allerlei zaken, van lokaal geteelde groenten en fruit tot aan merkkleding. Het centrale plein is een voetgangersgebied, waar tevens de kerk van de stad staat en veel van de belangrijkste lokale evenementen plaatsvinden.

Liggend aan de voet van de spectaculaire kliffen, die het resort zijn naam geven, geeft Los Gigantes een heerlijk gevoel van rust en er is alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat deze sfeer behouden blijft. De Gigantes (betekent “reusachtig”) kliffen zorgen voor een dramatische achtergrond van de aantrekkelijke stad, evenals een natuurlijke bescherming van het gebied.

Deze mix van sympathieke ontwikkeling en natuurlijke schoonheid maakt Los Gigantes een must voor diegenen die de charmes van Tenerife willen ontdekken.

Kom naar Tenerife en bezoek Los Gigantes zelf. Bekijk de beste online vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl.