• Menu
  • Menu

Los Realejos

Los Realejos, weggestopt in het noorden van Tenerife, bestaat uit twee dorpen die zijn samengevoegd tot één gemeente met een laag en een hoog gedeelte.

Het gebied is vrij afgelegen, een huurauto is een absolute must als je van plan bent om hier te verblijven en naar de meer populaire vakantieoorden, zoals Puerto de la Cruz en La Orotava, wilt reizen.

De tocht naar de bovenste helft van de stad vergt een hoop werk en een goede conditie – het gebied is vol met steile bergen en heuvels – maar het is meer dan de moeite waard en u wordt beloond met een spectaculair uitzicht dat kilometers ver reikt.

Er is hier ook een mooie voorbeeld van Canarische architectuur te zien in de vorm van een indrukwekkend standbeeld. Als je moedig bent, ga dan naar La Corona, waar je de kans hebt om te genieten van adrenaline opwekkende paragliding, of neem vanuit de verte gewoon een kijkje.

Hoewel het resort zelf een strand heeft, het Playa Socorro (met blauwe vlag) is slechts op een steenworp afstand, waar u een zacht zwart vulkanisch zand, omspoeld door de Atlantische Oceaan, vindt.

Als u hier begin mei bent dan heeft u geluk. Rond de 3e organiseren rivaliserende straten in Los Realejos een wedstrijd met vuurwerk, wat is uitgegroeid tot een van de grootste en meest indrukwekkende vuurwerkspektakels in heel Europa.

Wilt u binnenkort een bezoek brengen aan Tenerife? Bekijk op www.tenerifegids.nl de beste online vakantieaanbiedingen.