• Menu
  • Menu

Los Silos

Aan de noordwest kust van Tenerife ligt Los Silos verscholen aan de voet van het Teno-gebergte.

Het gebied is de thuisbasis van vele gebouwen met prachtige architectuur, met inbegrip van de kerk, die een van de meest populaire standbeelden van Christus in de Canarische eilanden herbergt. Naast de kerk is een klein bezoekerscentrum, waar lokale wandelgidsen worden uitgegeven die informatie geven over bijna alles in het dorp.

Een van de meest kostbare schilderijen van Tenerife hangt in het stadhuis, dat aan het plein ligt. Bezoekers mogen naar binnen en moeten de trappen beklimmen om het waardevolle martelaarschap van San Sebastián te zien.

De kust ligt op slechts korte loopafstand van het centrum van het dorp en beschikt over een prachtig zwembad complex met tal van zonneterrassen en een fantastisch restaurant. Er is ook een sportschool naast de deur, die wordt gerund door een oud Mr. Universe winnaar, evenals de enige nachtclub in het gebied, waar het in het weekend bruist.

Een van de meest bijzondere attracties in Los Silos is de sculptuur op de landtong als eerbetoon aan het behoud van het zeeleven – het is een echt walvisskelet met een gewicht van meer dan 20 ton.

Als u vanuit hier meer wilt ontdekken, Los Silos is perfect gelegen om Icod de los Vinos, Puerto de la Cruz, Garachico en Buenavista te bezoeken.

Denkt u erover Tenerife binnenkort te bezoeken? Op www.tenerifegids.nl vindt u de beste online vakantieaanbiedingen.