• Menu
  • Menu

Naaktstranden Tenerife

Naaktstranden Tenerife

Playa La Tejita

Ligging: Aan de zuidkust dicht bij de zuidelijke luchthaven, gelegen tegen de prachtige Montaña Roja.

Ongerept, niet toeristisch, gouden zandstrand (met enkele kiezels). Waarschuwing: Naturisten bezoeken dit strand frequent! Het is niet verplicht, maar u kunt er een aantal verwachten!

Er zijn geen voorzieningen in de buurt … het is tenslotte een ongerept strand, met uitzondering van de man die koude drankjes en plakken watermeloen en ananas verkoopt.

Geschikt om te zwemmen. De golven kunnen hier vrij hoog zijn, dus let wel op. Als je voorzichtig bent is het een geweldige plek om in de zee te stoeien. Er is een klein aanbod van ligbedden, niet dicht op elkaar zodat je niet dat ‘sardientjes’ gevoel krijgt. Wel kan het er soms hard waaien.

 

Playa de Los Patos / Playa del Pozo

Ligging: In La Orotava op de grens met Puerto de la Cruz.

Twee mooie, grote, donkere zandbaaien aan de voet van steile kliffen in een volledig ongerepte locatie op de dramatische en prachtige noordwestkust. Er zijn geen voorzieningen in de buurt.

De Playa Bollullo strandbar ligt op ongeveer tien minuten lopen, klimmend over de rotsen, en er is een uitstekend restaurant op de top van de klif. U kunt ook kiezen voor een picknick.

Geschikt om op het strand te kamperen, volledig afgelegen en u kunt helemaal bruin worden.

Kortom, indrukwekkende, ongerepte stranden, ver buiten de toeristische radar, die je in de meeste gidsen niet tegenkomt. Vergeet niet uw eigen parasol mee te nemen want het is een lange weg terug als u die vergeten bent, er is tenslotte zeer weinig schaduw.

Routebeschrijving: Neem afrit 32 van de snelweg TF5 en sla linksaf, onder de brug door naar de rotonde de borden volgen naar Playa Bollullo. Bij Restaurant San Diego, rechtsaf langs Camino Del Ancón eindigt de weg en vanaf hier loopt u naar de stranden.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?