• Menu
  • Menu

La Orotava

De historische stad La Orotava onderscheidt zich door haar monumentale architectuur, schaduwrijke pleinen en karakteristieke voorouderlijke huizen, en ligt midden tussen de bananenplantages van de vallei, waar het zijn naam aan ontleent.

Het beroemde oude centrum, dat zichzelf heeft uitgeroepen tot monument van nationaal artistiek belang, is een ‘must see’ tijdens een culturele tour over het eiland. De Conception Parish Church is een even opmerkelijk monument als het verbazingwekkende Casa de los Balcones, dat het architectonische erfgoed van het eiland belichaamt.

De stad beschikt ook over een verbazingwekkende botanische tuin – La Hijuela del Botanico – met meer dan drieduizend soorten tropische en subtropische planten van Amerikaanse, Afrikaanse en Australische oorsprong. Ook van belang is de Jardin Victoria met zijn beroemde marmeren mausoleum, in 1882 ontworpen door de Franse architect Adolph Coquet.

De omringende bergen bieden uitstekende wandelmogelijkheden langs het enorme aantal paden en routes, waarvan sommige zo ver reiken als de grote Canadas del Teide en omgeving. Er zijn ook drie prachtige zandstranden in de buurt waar het zelden druk is.

Wilt u Tenerife binnenkort bezoeken? Bekijk de vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl voor de beste online deals.