• Menu
  • Menu

Overwinteren op Tenerife

’s Ochtends eerst een duik nemen in het zwembad en dan ontbijten in de zon: In de winter kan dit meestal alleen in het buitenland. Veel gepensioneerden en senioren keren Nederland in die periode steeds vaker voor een aantal weken de rug toe.

Tijdens de grijze Nederlandse winter is de zon vaak slechts een paar uur vliegen verwijderd. Reden genoeg om de koffers te pakken en uw koude huis voor een paar weken te verlaten. Maar wie kan zich deze luxe veroorloven? Vooral gepensioneerden en senioren. Wie niet langer is gebonden aan een baan heeft de tijd – maar stelt ook steeds meer eisen aan de overwinteringsgebieden in het zuiden. De organisatoren bereiden zich voor op een klantenkring die met het toenemen van de leeftijd steeds fitter wordt.

De tijd dat overwinteraars ouder dan 65 jaar en ziekelijk zijn ligt al lang achter ons. Hoewel veel ouderen nog vaak boeken bij een reisbureau zijn zij in toenemende mate vertrouwd met het internet en prima in staat om online vakantieaanbiedingen te vergelijken.

En waar gaan we dan heen?” Het begon met Mallorca en het zuiden van Spanje met het milde klimaat van de Middellandse Zee. De Canarische eilanden waaronder Tenerife winnen echter steeds meer aan populariteit bij vakantiegangers die in het zuiden willen overwinteren. Veel all-inclusive accommodaties, moderne hotels, goedkope prijzen, lage kosten van levensonderhoud in een zonnig klimaat en een goede infrastructuur. Bovendien zijn de prijzen de afgelopen jaren veel beter betaalbaar geworden en daardoor binnen het bereik gekomen van een veel grotere groep mensen. Veel reisorganisaties bieden aantrekkelijke kortingen bij een langer verblijf. Er zijn vaak al aantrekkelijke kortingen bij een verblijf van 21 dagen. Bij een verblijf van 28 dagen op de Canarische Eilanden kan de korting zelfs oplopen tot 25 procent.

Een lange vakantie is niet alleen leuk om aan de winter te kunnen ontsnappen – het loont ook. Het kan goedkoper zijn in het buitenland een lange vakantie te houden dan thuis te blijven.

Overwinteren is tegenwoordig ook betaalbaar voor mensen met lagere inkomens en betekent niet meer alleen plezier voor de rijken.