• Menu
  • Menu

Pico El Teide Tenerife

Met een hoogte van 3.718 meter is de top van El Teide niet alleen het hoogste punt van de Canarische Eilanden, maar ook van het gehele Iberisch schiereiland.

Uitgeroepen tot Nationaal Park op de 22 januari 1954 strekt het zich met zijn 130 vierkante kilometer uit door de gemeenten Santiago de Teide, Icod de los Vinos, La Orotava en Guia de Isora. In 1998 werden 3.500.000 bezoekers ontvangen en overtreft daarmee alle andere Nationale Parken in Spanje.

De klim door de uitlopers gaat door een overvloedige verscheidenheid aan flora en fauna en biedt een spectaculair uitzicht over de lager gelegen delen van het eiland. Ter hoogte van ongeveer 2.000 meter begint de vegetatie plaats te maken voor het karakteristieke lava landschap van Las Cañadas en vervolgens gaat het omhoog naar het centrale plateau met de indrukwekkende top van El Teide.

Andere bergen van aanzienlijke hoogte, waaronder El Cabezon, Guajara, El Roque de Grietas en Montaña Colorada omringen dit hele gebied.

Veruit de meest comfortabele manier om de vulkaan te beklimmen is met de kabelbaan, die u binnen 200 meter van de top brengt. Vanaf dit punt is het mogelijk (met vergunning) te proberen bij de monding van El Teide te komen en de zwavelzuur dampen te inhaleren, die bewijzen dat er nog steeds vulkanische activiteit is, diep in deze oude, maar slapende vulkaan. De top werd gevormd door uitbarstingen in de late 18e eeuw, die ook verantwoordelijk zijn voor het overgebleven maanlandschap.

Kom naar Tenerife en ervaar deze magische berg zelf. Kijk op www.tenerifegids.nl voor de beste online vakantieaanbiedingen.