• Menu
  • Menu

Playa de La Arena

Aan de zuidwest kust van het eiland ligt Playa de La Arena, ideaal voor stellen en jonge gezinnen die blij zijn om niets anders te hoeven doen dan genieten van elkaars gezelschap onder de Canarische zon op het zwarte zandstrand.

Een van pluspunten van de badplaats is het heerlijke klimaat. Door zijn ligging is Playa de La Arena gezegend met de beste weersomstandigheden van het eiland, waar het bijna nooit regent. Zelfs wanneer zware onweerswolken tijdens de wintermaanden over heel Tenerife neerdalen is het meer dan waarschijnlijk dat aan de westkant de zon schijnt.

Net als een aantal andere badplaatsen in het westen van het eiland is een van de mooiste aspecten van Playa de la Arena de natuurlijke baai. Verscholen in een beschutte baai is dit gebied van de kustlijn bezaaid met lange, wuivende palmbomen en wordt gekenmerkt door zwart vulkanisch zand – het donkerste dat je op het hele eiland ziet.

Dit resort is bescheiden en rustig, vergelijkbaar met Playa Paraiso en Las Caletillas, waardoor het meer geschikt is voor mensen die op zoek zijn naar een rustige vakantie, in tegenstelling tot een non-stop feestvakantie. Aangezien het resort ook de thuisbasis is van een aantal van de Canarische bevolking heb je hier een paar grote supermarkten – ideaal voor de dagelijkse boodschappen – evenals een groot aanbod van betaalbare cafés en bars.

Het aanbod van restaurants in het resort is ook fantastisch, met een grote keuze aan internationale eetgelegenheden, waaronder Canarisch, Frans, Chinees en Duits, om er een paar te noemen.

Denkt u Tenerife binnenkort te bezoeken? Bekijk de beste online vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl