• Menu
  • Menu

Playa San Juan

Playa San Juan heeft de afgelopen jaren een grote mate van ontwikkeling doorgemaakt, maar heeft nog steeds de Canarische charme en is inderdaad een ongerepte juweeltje.

Dit kleine stadje heeft een werkende haven waar u de kleine vissersboten in de ochtend kunt zien uitvaren en terugkomen met hun vangst, die zij vanaf de boten verkopen aan de toeristen en de lokale bevolking. Er is een kleine kerk en een dorpsplein en twee keer per week is er een lokale markt.

San Juan heeft twee stranden, de eerste is een kleine ondiepe baai die ideaal is voor gezinnen met kinderen en de tweede een lang, recent aangelegd zandstrand. Het water is zeer helder en Playa San Juan is erg populair bij duikers.

De promenade loopt over de lengte van het dorp en er zijn een paar kleine winkeltjes en restaurants met traditionele en internationale gerechten. Verse vis is altijd dagelijks beschikbaar.

Playa San Juan biedt een prachtig uitzicht op zee en prachtige zonsondergangen in de richting van het eiland La Gomera. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een rustige vakantie, maar niet te ver weg voor een blits avondje uit in de levendiger badplaatsen Playa de Las Americas en Los Cristianos. Op slechts 4 km van de stad ligt de prachtige nieuwe 27 holes golfbaan Abama.

De verbazingwekkende kliffen van Los Gigantes is een korte rit naar het westen, waar u een boot kunt nemen voor een walvis en dolfijn safari of een reis naar de prachtige Masca Gorge kunt boeken.

De transfer van de luchthaven naar Playa San Juan duurt ongeveer 35 minuten.

Denkt u Tenerife binnenkort te bezoeken? Bekijk online de vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl voor de beste deals.