• Menu
  • Menu

Puerto de la Cruz

De oudste en meest uitgebreide badplaats van de Canarische Eilanden is Puerto de la Cruz. Gelegen aan de noordkust van Tenerife was deze historische stad de bakermat van het toerisme op de Canarische Eilanden en biedt nog steeds een aantal van de beste toeristische attracties van het eiland.

In tegenstelling tot de moderne resorts in het zuiden heeft El Puerto sinds het einde van de vorige eeuw een grote traditie als een plaats van ontspanning, toen de spa, tegenwoordig het Hotel Casino Tauro, werd gebouwd.

De accommodaties, aangeboden in Puerto de la Cruz, zijn ook anders dan in de meeste van de andere plaatsen op de eilanden, sinds hotels de appartementen overheersen.

De weelderigheid van de tuinen en de gemoedelijke sfeer zijn zeer bijzondere kenmerken van deze stad, die levendige plekken heeft om rond te wandelen.

’s Avonds zijn de straten in de buurt van de Plaza del Charco en de promenade aangename plekken van plezier waar men kan eten in een van de vele open lucht restaurants, dit alles in een aangenaam klimaat en met de altijd aanwezige zee.

De stad herbergt een aantal gebouwen van grote historische en artistieke waarde, zoals de kerk van Nuestra Señora de la Peña, la Ermita de San Telmo, El Castillo de San Felipe, la casa de la Aduana en de oude kade waar kleine vissersboten afgemeerd liggen.

De oude stad zelf heeft nog steeds de geplaveide straatjes en koloniale architectuur van een voorbij tijdperk, waar de lokale bevolking nog steeds hun dagelijks leven leidt, en werken, eten en drinken op vrijwel dezelfde manier gaan zoals ze al eeuwen doen.

De oude charme combineert zij met een breed aanbod van hoogwaardige hotels en appartementencomplexen die een perfecte plek garanderen voor alle smaken en budgetten.

Voor degenen onder u met avontuur in het achterhoofd, Puerto de la Cruz is ideaal gelegen voor uitstapjes naar het Teide Nationaal Park en de omliggende gebieden van La Oratava en La Laguna.

Als u liever voor een verblijf kiest aan de zonnige zuidkust van het eiland bekijk dan online de beste vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl.