• Menu
  • Menu

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago ligt aan de westkust van Tenerife en is een relaxte badplaats met een sterke Canarische invloed.

Dit gedeelte van het eiland is bezaaid met bergen en heuvelachtige gebieden, waardoor het niet geschikt is voor mensen met loopproblemen of zeer kleine kinderen.

U vindt hier een aantal restaurants – veel zijn gespecialiseerd in heerlijke vers gevangen en lokaal geproduceerde vis – evenals diverse bars, cafés en winkels. Als u behoefte heeft aan meer keuze ligt Los Gigantes op slechts korte afstand.

In de richting van de kust vindt u een klein zwart vulkanisch zand strand, dat een geweldige plek is om een dagje te ontspannen in de zon. Door de beperkte grootte kan dit strand erg druk worden. Als u uw perfecte plek niet kunt vinden, ga dan naar het strand met blauwe vlag in de nabijgelegen badplaats Playa de La Arena, met al zijn bekroonde voorzieningen.

Er is een nieuwe wandelroute aangelegd langs de kust tussen de haven van Puerto de Santiago en de rand van Los Gigantes, de ideale omgevinging om te genieten van een ontspannen middagwandeling. Er zijn veel bankjes langs de weg, waar u kunt pauzeren en de zeelucht kunt ademen terwijl u geniet van het fantastische uitzicht op zee, die zich uitstrekt naar het naburige eiland La Gomera.

Denkt u binnenkort een bezoek te brengen aan Tenerife? Bekijk op www.tenerifegids.nl de beste online vakantiedeals.