• Menu
  • Menu

Rustige stranden Tenerife

Rustige stranden Tenerife

El Poris

Locatie: het dorp El Poris ligt aan de oostkust.

Vulkanisch zandstrand, de golven kunnen hier een nogal hoog en eng zijn, kijk dus goed uit.

In de buurt is niet veel te doen! Dit is echt buiten de gebaande paden, je bent hier echt van alles verlaten, volledig weg van de drukte. Er komen hier nauwelijks toeristen. Er heerst hier rust en stilte, het enige geluid dat je hoort is het slaan van de golven op de kust. Vergeet niet om water en proviand mee te nemen.

Routebeschrijving: Volg de TF-1 langs de oostkust en de neem de afrit naar El Poris.

Masca

Locatie: Aan het einde van Masca Barranco.

Zwart zand en grind baai aan de monding van een lang ravijn met hoge kliffen. Er zijn in de buurt geen faciliteiten. De dichtstbijzijnde winkels vergen een wandeling van drie uur of een boottocht van tien minuten – breng dus een picknick mee. Het ligt volledige geïsoleerd, u kunt er alleen gestoord worden door de komst van toevallig passerende uitgeputte wandelaars en de boot naar Los Gigantes. Fantastisch uitzicht over de eindeloze oceaan en er heerst absolute stilte voor de golven op de kust slaan. Het is een lange weg met de strandtas over de schouder en op de kliffen ligt veel steenslag, blijf zo dicht mogelijk in de buurt van het water.

Routebeschrijving: Parkeer in Masca en wandel naar beneden naar Barranco (3 uur) of parkeer in Los Gigantes en boek daar een boottocht.

El Socorro

Locatie: Langs de kustweg tussen Puerto de la Cruz en San Juan de la Rambla.

Lang zanderig vulkanisch strand aan de voet van de landtong dat zeer populair is bij jongeren, gezinnen en surfers. Op het strand is een uitstekend café/restaurant met goede vis en tapas en een eetgedeelte dat uitsteekt boven de zee. Prachtige locatie en een levendige scene tijdens de surfwedstrijden. Tal van gratis parkeergelegenheden en je krijgt het gevoel dat je een geheim strand hebt ontdekt. De springvloed kan stukken strand wegslaan – ideaal voor surfers, niet om met een bootje te spelen.

Routebeschrijving: Via de noordelijke kustweg TF42 van Puerto de la Cruz naar Icod, net voorbij Mirador de San Pedro, een paar kilometer buiten Puerto, volgt u de borden.

Mesa Del Mar

Ligging: Aan de kust van Tacoronte.

Grote beschutte, donkere zanderige baai, verscholen op een stuk van de kust dat volledig buiten de toeristische radar valt. Aan de achterkant van het strand is een cafetaria en op de achterliggende camping is een restaurant. Hier bent u echt weg van het toerisme. Volop ruimte om te zonnebaden en te zwemmen in het kalme water. Jammer van de lelijke hoge gebouwen aan de andere kant van de tunnel, gelukkig kunt u ze niet zien vanaf het strand.

Routebeschrijving: Verlaat de TF5 bij afslag 19 en volg de TF16 Tacoronte-Tejina door Tacoronte. Neem de Mesa del Mar naar de kust, parkeer in het dorp en loop door de tunnel.

Playa Las Arenas

Locatie: Naast de Buenavista Golf Course, Buenavista

Lange en smalle baai van zwart zand en kiezels met rotszwembaden en goede golven om te bodyboarden. In de buurt is een visrestaurant versierd met visnetten en een kiosk met snacks, ijsjes en koude dranken. Geschikt voor een mooie wandeling langs de kust en het ‘weg van alles’ gevoel te krijgen. Er is volop gratis parkeergelegenheid. De weinige stukken zand voelen als een beloning.

Routebeschrijving: Vanaf Buenavista in het noordwesten van het eiland volgt u de borden naar de golfbaan en daarna naar het strand.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?