• Menu
  • Menu

San Miguel de Abona

San Miguel de Abona, gelegen in het zuiden van Tenerife, is een van de oudste steden van het eiland en beslaat een groot oppervlak dat zich uitstrekt van de kust tot in de heuvels.

De gemeente beschikt over een breed scala aan landschappen, dat zorgt voor een prachtige diversiteit binnen het gebied. De noordelijke delen van San Miguel de Abona bestaat uit kleine Canarische dorpjes, vol met terrassen met wijnstokken, aardappelen en stekelige peren, waar in de afgelopen 30 jaar weinig is veranderd.

Net als in Granadilla zijn er tal van mooie wandelroutes, variërend van uitgebreide zes uur durende tochten tot korte ontspannen wandelingen. Wat u ook kiest, u bent verzekerd van een prachtig landschap. Sommige van de wandelroutes eindigen bij traditionele restaurants met Canarische gerechten, ideaal om na uw inspanningen te genieten van een welverdiende maaltijd.

In de richting van de kust ligt Los Abrigos – een ander traditioneel dorp – met schilderachtige Spaanse cafés en ongelooflijke visrestaurants die vis serveren, die dezelfde ochtend is gevangen. Bij het naburige Los Abrigos liggen twee van de meest populaire toeristische resorts van het eiland – Golf del Sur en Amarilla Golf. Hier vindt u een groot aantal golfbanen, een overvloed aan bars en restaurants en zelfs een nieuw aangelegde stijlvolle jachthaven.

Denkt u binnenkort op vakantie te gaan naar Tenerife? Bekijk de beste online vakantiedeals op www.tenerifegids.nl.