• Menu
  • Menu

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz, de bruisende hoofdstad van Tenerife, is een van de best bewaarde geheimen van het eiland. Een kosmopolitische mix van cultuur, erfgoed, zonovergoten stranden, prachtige architectuur en een bruisend nachtleven maken Santa Cruz tot een van meest bekende Europese hotspots.

De stad is groot genoeg om een eindeloze verscheidenheid van dingen te bieden, maar ook compact genoeg om binnen een dag te voet te verkennen.

Santa Cruz, gemakkelijk bereikbaar met de auto of de bus vanuit Los Cristianos en Playa de Las Americas, is een ideale bestemming voor mensen die willen ontdekken wat Tenerife allemaal te bieden heeft, want het heeft echt alles. Musea, parken, pleinen, stranden, kunst, restaurants van wereldklasse, de hipste uitgaansgelegenheden en tax-free winkelen betekenen dat zelfs de meest veeleisende reiziger iets te genieten zal vinden.

Santa Cruz is een prachtige mix van oud en nieuw, het is divers en energiek, is zuinig op haar historische wortels en heeft oog voor de toekomst. Dit alles is duidelijk terug te vinden in het aanbod van de stad.

De glorieuze architectuur omspant vele eeuwen en stijlen, waaronder Barok, Renaissance, Victoriaanse en traditionele Canarische, maar ook moderne meesterwerken.

Je kunt jezelf onderdompelen in de sfeer van de stad op weg naar een van de pleinen, voor zonaanbidders zijn er tal van stranden in en rond de stad, terwijl natuurliefhebbers kunnen genieten van de mooie parken, waaronder Garcia Sanabria Park met meer dan 70.000 vierkante meter beboste paden, rozentuinen en sculpturen in de open lucht.

Santa Cruz biedt ook een duizelingwekkende reeks van festivals, musea en locaties voor diegenen die een beetje cultuur willen snuiven tijdens hun vakantie. Bezoek een van de vele galeries van de stad of verdiep je in de geschiedenis van het eiland in het Museum van Natuur en Mens. Bezoek het meest historische theater van de stad, het Teatro Guimera en aanschouw het oogverblindende Auditorio de Tenerife, de thuisbasis van het Tenerife Symphonie Orkest.

Als u daarna wilt gaan winkelen heeft Santa Cruz u alles te bieden. U zult in straatjes komen met zelfstandige winkels, designerstores en exclusieve winkels maar ook het Spaanse antwoord vinden op Selfridges – El Corte Ingles. Echter, of u nu komt om te winkelen of niet, de Mercado de Nuestro Senora de Africa mag u niet missen. Deze markt, die bestaat uit galeries van verkopers die allerlei soorten producten verkopen, is een bezienswaardigheid in Santa Cruz en uitgeroepen tot een Artistiek Historisch Monument.

Door de grote tegenstellingen tot elke andere badplaats op Tenerife zal Santa Cruz ongetwijfeld een extra dimensie toevoegen aan uw vakantie op het eiland.

Kom naar Tenerife en ervaar deze prachtige hoofdstad zelf. Bekijk op www.tenerifegids.nl de beste online vakantieaanbiedingen.