• Menu
  • Menu

Santa Ursula

Santa Ursula, op slechts korte afstand van de vallei van Orotava en het Teide Nationaal Park, is een geweldige plek om het authentieke van het eiland te proeven.

Deze traditionele Canarische stad beschikt over enkele van de beste zaken op het gebied van eten en wijn op het eiland, waardoor het een paradijs is voor fijnproevers op zoek naar de authentieke smaak van Tenerife.

Het merendeel van de restaurants in de omgeving worden bemand door uitstekende koks die stijlvol unieke gerechten bereiden, gemaakt van verse, lokale ingrediënten. Omdat de eetgelegenheden vaak een eind van de weg liggen en voornamelijk bezocht worden door de lokale bevolking, is er bij deze restaurants vaak sprake van een belachelijk goede prijs-kwaliteitverhouding.

Je zult hier wijngaarden in overvloed vinden, naast met de hand beschilderde reclameborden aan garagedeuren en tuinpoorten, waarop wijn te koop wordt aangeboden. Deze landwijn is heerlijk fruitig en zeer makkelijk te drinken, zodat je jezelf kunt beperken tot het proeven van een paar voorbeelden. Als je iets hebt geproefd dat je niet kunt weerstaan koop dan een paar flessen.

Santa Ursula is gericht op de eigen inwoners, en niet op toeristen, wat betekent dat u naar Puerto de la Cruz zult moeten reizen als u op zoek bent naar souvenirs of een dagje naar het strand wilt. Gelukkig ligt dit resort slechts een korte taxirit verwijderd, een typische vakantiesfeer is dus nooit ver weg .

Denkt u binnenkort een vakantie te boeken naar Tenerife? Bekijk op www.tenerifegids.nl de allerbeste online vakantieaanbiedingen.