• Menu
  • Menu

Santiago del Teide

Santiago del Teide ligt weggestopt in een vallei in de noordwestelijke heuvels van Tenerife en is een landelijk gehucht, in trek bij wandelaars en mensen die houden van het buitenleven.

Met een grote verscheidenheid aan wandelroutes – van urenlange wandelingen langs kleine meren tot zes uur durende wandelingen die zigzaggen door naar dennen geurende bossen – er is voor iedereen iets om van te genieten, of u nu met een paar mensen bent of onderdeel uitmaakt van een wandelgroep.

Naast de vele wandelroutes zijn er ook een aantal fantastische Canarische restaurants met heerlijke traditionele gerechten. Deze eetgelegenheden zijn ideaal om te stoppen voor een lunch terwijl u op de terrassen uitzicht heeft op het schilderachtige landschap.

Een van de meest populaire bezienswaardigheden in Santiago del Teide is de 17e-eeuwse kerk van San Fernando Rey, die uitkijkt op een Guanche standbeeld van Alonso Diaz met zijn geit, waar u geweldige foto’s kunt maken.

Aan de kust ligt Playa de la Arena – een schilderachtige baai gevormd door twee langwerpige lava formaties met zwart zand en helder water. Veel warmer en zonniger dan het binnenland van Santiago del Teide is dit strand met blauwe vlag een prachtige plek voor het hele gezin om de dag door te brengen, genieten van de zon en het is gemakkelijk te bereiken per auto of bus.

Gaat u binnenkort op vakantie naar Tenerife? Kijk voor de beste online vakantiedeals op www.tenerifegids.nl.