• Menu
  • Menu

Stranden El Médano

Stranden El Médano

El Médano

Locatie: Zuidkust, dicht bij de zuidelijke luchthaven

Schitterend gouden zandstrand, dat dankzij de geweldige golven zeer geliefd is bij adrenaline junkies zoals surfers en kitesurfers. Montaña Roja ziet er vanaf hier geweldig uit. Populair bij gezinnen en zwemmers. Aan de nabijgelegen boulevard zijn erg coole en trendy cafés en restaurants. Stijlvolle bohemien ambiance en volop relaxte plekken om de tijd te verdrijven. Grote parkeerplaats en tal van parkeerplaatsen op straat. Royaal aanbod van winkels die surfkleding, boards en tal van andere spullen verkopen. Heel geschikt voor surfen en andere watersporten, zwemmen en natuurlijk ook gewoon lekker luieren. In El Médano heerst de fantastische ontspannen sfeer van een authentieke Spaanse badplaats. Enige nadeel: het kan hier soms hard waaien.

Routebeschrijving: Vanaf de zuidelijke luchthaven volgt u de TF-1 (richting Santa Cruz) en vervolgens neemt u de afrit naar San Isidro en El Medano, na de eerste rotonde de borden naar het strand volgen.

Playa Los Abrigos

Locatie: In de buurt van de zuidelijke luchthaven

Klein, heel klein, het is meer een kleine inham dan een echt strand. Vulkanisch zand met wat grind, vooral als je de zee inloopt. In de buurt zijn een paar cafés op het lokale plein, maar veel indrukwekkender is het schilderachtige haventje van Los Abrigos, hier zijn geweldige visgerechten en vis verkrijgbaar. Parkeerplaats aanwezig. Geschikt voor een snelle duik en een lekker biertje. Het is een leuke tussenstop voordat u naar de haven gaat om een hapje te eten.

De kleinste dingen zijn vaak het allerleukste, geen toeristische strand. Het is niet altijd even gemakkelijk om in het water te komen, maar zodra je er eenmaal in bent is het geweldig!

Routebeschrijving: Vanaf de TF-1 neemt u de afrit naar Los Abrigos, volg de weg naar het dorp en ga bij de rotonde rechtsaf, waar u een parkeerplaats met uitzicht op het strand vindt.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?