• Menu
  • Menu

Stranden Los Gigantes

Stranden Los Gigantes

Playa los Gigantes

Locatie: Zuidwestkust

Een prachtige omgeving, gigantische kliffen, prachtige wateren, zacht zand en een mooie jachthaven met veel winkels en restaurants. U kunt hier boottochten boeken, waaronder een koopje van € 10,– voor een trip van 90 minuten met de garantie van dolfijnen spotten en duiken van de boot. Geschikt voor iedereen, vooral degenen die willen ontspannen en genieten van de prachtige vergezichten. Klein en gezellig, een goede plek om te genieten van de zon. Bekend als een van de zonnigste bestemmingen op het eiland. Imposante kliffen zorgen voor een opvallend decor voor dit strand. Wel kan het op sommige plaatsen heuvelig zijn waardoor het in de hitte soms moeilijk begaanbaar kan zijn.

Routebeschrijving: Neem de TF-1 in de richting van Playa Los Cristianos vanuit de zuidelijke luchthaven, aan het einde van de TF-1 volgt u de bruine borden tot in Los Gigantes.

Playa San Juan

Locatie: Westkust

Donker zand, mooie palmen en schoon en ongerept rustig water. In de omgeving van het strand vindt je een kiosk, volop ligbedden, winkels, restaurants en bars. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden en een pittoreske vissershaven. Het is een echt veilig strand voor kinderen, mooie wandelroutes langs de promenade. Er heerst een ontspannen sfeer en de vele palmen zorgen voor een tropisch gevoel. Tijdens het hoogseizoen in de zomer avondfeesten met vreugdevuren en drinken op het strand. San Juan ondergaat een make-over; het is slechts een kwestie van tijd voordat het strand door massa’s toeristen wordt overspoeld, waardoor het ‘ongerepte’ verloren zal gaan.

Routebeschrijving: Neem de TF-1 richting Los Cristainos vanaf de zuidelijke luchthaven, volg de weg tot u bij de TF-47 voor Armenime komt, dan is het bijna aan het einde van de snelweg.

El Puertito

Locatie: Net buiten Armeñime

Lieflijke zanderige baai in een klein vissersdorpje met felgekleurde bootjes die op het water dobberen. In de buurt vindt u restaurants en cafés, in het bijzonder een goed visrestaurant dicht bij het strand is het vermelden waard. Je kunt hier heerlijk met je voeten door het zand lopen op een strand, dat vrij afgelegen ligt. Er heerst een rustige ambiance, waar u het traditionele gevoel van Tenerife kunt ervaren. Door de aanwezigheid van rotsen is het water moeilijker te bereiken.

Routebeschrijving: Volg de borden naar El Puertito vanaf de TF-47 net buiten Armeñime op de weg in westelijke richting naar Los Gigantes.

Alcalá

Locatie: Aan de zuidwest kust tussen Playa San Juan en Playa La Arena.

Zandstrand op postzegelformaat naast het belangrijkste plein. Op het plein in Alcalá vindt u tapasbars, snackbars, ijssalons en een uitzonderlijk goede bakkerij met eetruimte buiten.

De kleintjes kunnen hier peddelen en de rots zwembaden verkennen. Alcalá is een onbedorven vissersdorp met veel karakter. De meeste mensen geven er de voorkeur aan zich uit te strekken langs het strand en een duik te nemen vanaf de rotsen. Nadeel is wel dat het erg klein is.

Routebeschrijving: Neem de TF1 snelweg in westelijke richting tot het einde, volg dan de TF47 en wanneer u Alcalá bereikt volgt u de borden naar het centrum naar beneden tot het plein. Parkeergelegenheid op het plein, behalve op maandag wanneer het marktdag is.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?