• Menu
  • Menu

Stranden Playa de las Americas

Stranden Playa de las Américas

El Camison

Locatie: Playa de las Américas

Gouden zandstrand met palmbomen. Mooi turquoise water dat door de aanwezige golfbrekers op de meeste dagen rustig is. Ligbedden met parasols voor een schaduwrijke plek zijn te huur.

Door de aanwezigheid van strandwachten kan hier veilig worden gezwommen. De vlakke omgeving zorgt voor een gemakkelijke toegang voor rolstoelen, scootmobielen en kinderwagens. Ideaal voor gezinnen met kinderen. Promenade met restaurants, bars en cafés, in het hart van Las Americas. Geweldig restaurant aan het strand voor een ontspannen lunch. Gazon om in de schaduw van de palmbomen te zitten voor degenen die niet houden van zand tussen hun tenen. Gratis parkeren op straat kan lastig zijn maar er is een ondergrondse parkeergarage in de buurt, evenals een taxistandplaats en bushalte. Houd in gedachten dat dit strand in het centrum van Las Americas ligt, op korte afstand van de meeste hotels en appartementen.

Routebeschrijving: El Camison is een klein stukje lopen vanaf het Safari centrum/Parque Santiago 3/4/5. Er lopen vanaf hier wandelpaden naar het strand.

Troya

Locatie: Playa de las Américas

Uitgebreid strand van goudgeel zand, watersporten, tal van ligbedden en plaatsen om te relaxen. Promenade kent een overvloed aan goede plaatsen om te eten, drinken en winkelen.

Subtropisch gevoel, ideaal om te zwemmen, geweldig voor kinderen, veel ruimte en allerlei voorzieningen beschikbaar. Het kan er wel erg druk zijn.

Routebeschrijving: Verlaat de TF-1 snelweg bij Playa de las Américas en volg de borden naar Playa la Troya.

El Puerito

Locatie: Tussen Playa de las Américas en Playa San Juan aan de zuidkust.

Charmant vissersdorpje met een kleine maar gezellige baai met licht goudgeel zand. Ongerepte zee, goed voor een duik. Een klein aanbod van plaatsen om een hapje te eten of een verfrissend koel drankje te pakken. Soms gratis parkeren op straat.

Rustig gelegen, weg van de drukte, ideaal om te duiken en snorkelen. De ouderwetse baai doet denken aan een authentiek vissersplaatsje op Tenerife. Er wordt hier uitstekende vis geserveerd. Uitsluitend basisvoorzieningen.

Routebeschrijving: Let op de kleine wegwijzer die u vanaf de TF-47, net buiten Armeñime, richting Los Gigantes (via de TF-1) leidt.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?