• Menu
  • Menu

Stranden Puerto de la Cruz

Stranden Puerto de la Cruz

Playa Jardín

Locatie: Puerto de la Cruz, in het noorden van het eiland

Donker gekleurd zand dat zich uitstrekt zover het oog reikt. Mooie subtropische tuinen achter het strand, vandaar de naam. In de omgeving zijn tal van plekken om een hapje te eten of een verfrissend drankje te nuttigen, het aanbod is enorm! Het geheel ziet er fraai uit, mede door het ontwerp van de op Lanzarote geboren kunstenaar César Manrique.

De mooie palmen die de lijn van het strand volgen, het geraffineerde gevoel van de plaats en het prachtige uitzicht over de zee; dompel je onder in de Atlantische Oceaan en kijk omhoog naar een vulkaan …. ronduit adembenemend! Golfbrekers beschermen het zwemgedeelte.

Een strand zoals dit is ontzettend populair, ga er vroeg naartoe om heerlijk te zonnebaden.

Routebeschrijving: Neem de TF-1 naar het noorden in de richting van Santa Cruz, verlaat de TF-1 voor de TF-5 in de richting van Puerto de la Cruz (een goede tip: volg hier de borden naar Loro Parque). Zodra je in dit gebied bent wordt Playa Jardín met borden aangegeven.

Playa Bollullo

Ligging: In het noorden van het eiland in de Orotava Vallei.

Prachtig donker gekleurd zand op de bodem van de steile kliffen. Schuimige golven slaan hier op de kust. Er is een ontzettend cool restaurant direct aan het strand, wat deze plek iets speciaals geeft! U krijgt hier het gevoel van alles verlaten te zijn, vooral de toeristen, lekker rondhangen en niets doen. Een grote zandvlakte met veel ruimte en heerlijk afgelegen.

De weg naar het geïsoleerde Playa Bollullo is vrij lang en op sommige plaatsen een beetje moeilijk begaanbaar; zorg ervoor dat u geen zware spullen bij u heeft.

Routebeschrijving: Ga richting Icod de los Vinos. (Als u vanuit het zuiden komt neemt u de

TF-I in noordelijke richting, daarna komt u op de TF-5.) Het strand is met borden aangegeven.

Playa San Marcos

Locatie: Noordkust, dicht bij Icod de los Vinos.

Meer dan 500 meter donker gekleurd zand, omzoomd door rotsen. Het strand loopt net onder een mooie promenade, schoon rustig water. In de buurt vindt u goede restaurants, die typische Canarische gerechten, verse vis en zeevruchten serveren, bars en winkels. Parkeren op straat of op de parkeerplaats. Geschikt voor mensen die niet houden van drukke stranden en ongemanierde toeristen. Er zijn geen faciliteiten of ligbedden, eigenlijk een goede zaak, het geeft je een gevoel van ‘echtheid’. Hier vindt u de authentieke Canarische sfeer. Op dit deel van het eiland kan het soms een beetje bewolkt zijn.

Lago Martiánez

Locatie: Calle de las Lonjas, Puerto de la Cruz

Ongelooflijk waterpark langs het strand met een enorm zoutwater zwembad, meren, watervallen, eilanden, bars, restaurants … het werkt! Een goedkoop dagje uit voor het hele gezin, plezier gegarandeerd. Alles wat je nodig hebt is op dit complex aanwezig en nog meer dingen in de buurt. Het strand is direct naast het outdoor waterpark. De zee kan hier een beetje onvoorspelbaar zijn.

Routebeschrijving: Vanaf de TF-312 worden Lago Martiánez en het strand ernaast met wegwijzers aangegeven.

Playa Martiánez

Ruime vulkanische zandbaai met een prachtig uitzicht over de Orotava Vallei – geliefd bij surfers. Langs de naastgelegen promenade liggen winkels en restaurants en aan de voorzijde een Netto supermarkt. Hier bent u weg van de drukte, kunt u heerlijk chillen en kijken naar de surfers, die vaker vallen dan opstaan. Is dichterbij op loopafstand van de stad dan het belangrijke Playa Jardín en door het ontbreken van ligbedden schrikt het de veel bezoekers af.

Zwemmen is alleen voor de dapperen onder ons.

Routebeschrijving: Neem afrit 32 van de snelweg TF5 en blijf op de TF31, die eindigt bij het begin van het strand. Parkeren in CC Martiánez of, als je geluk hebt, langs het strand.

Havenstrand

Locatie: Aan de haven, naast Plaza del Charco in het centrum van de stad.

Klein, beschut vulkanisch kiezelstrand met vissersboten aan de ene kant van de muur. De havenmuren zijn favoriet bij de lokale bevolking om te zonnen en in de haven te springen.

Langs de Guachinches havenkant vindt u winkels, bars, restaurants, een speeltuin, openbare toiletten en de taxistandplaats. Geschikt om mensen te kijken, zwemmen in de beschutte wateren van de haven en genieten van het komen en gaan in het bruisende hart van de stad.

Klein, pretentieloos strand dat druk wordt bezocht door de lokale bevolking en, elke zomerochtend, door geiten. Kiezels maken het zonnen ongemakkelijk en het dragen van badkleding in het midden van de stad voelt duidelijk vreemd.

Routebeschrijving: Neem afrit 36 van de snelweg TF5 en volg de borden naar het centrum. Parkeer op de grote, gratis parkeerplaats achter de haven of maak gebruik van betaald parkeren naast Plaza Europa en loop de heuvel af naar de haven.

Meer weten over de andere stranden op Tenerife?