• Menu
  • Menu

Tacoronte

Tacoronte is gelegen in het noordoosten van Tenerife aan de kust van het eiland en is de beste plek om te genieten van heerlijk eten en wijn. Je vindt hier de grootste dichtheid van wijngaarden van de gehele Canarische eilanden en de glooiende hellingen zijn bedekt met kronkelende wijnranken.

Het merendeel van de restaurants zijn weggestopt in achteraf straten en bieden een ongelooflijke selectie van traditionele Canarische gerechten en tapas en niet te vergeten de enorme keuze in wijnen, waarvan de meeste lokaal geproduceerd zijn.

De parochiekerk van Santa Catalina Martyr van Alexandrië is de oudste kerk in Tacoronte en staat in een van de oudste delen van de historische wijk, omgeven door prachtig ontworpen huizen die decennia nauwelijks zijn veranderd.

Degenen die genieten van het verkennen kunnen terecht bij Agua García – een groot bos vol met allerlei verschillende Canarische flora en fauna. Na een wandeling tussen de beuken en eeuwenoude bomen kunt u op een deken gaan liggen en genieten van een picknick in de schaduw.

In de richting van de kust van Tacoronte ligt een aantal stranden, waarvan Mesa del Mar het meest populair is. Hier vindt u een uitgestrekt zwart vulkanisch zandstrand, overschaduwd door intimiderende hoge ruige kliffen. Het vissersdorpje El Pris beschikt ook over een klein zee zwembad, een geweldige plek om af te koelen van de zon.

Denkt u op vakantie te gaan naar Tenerife? Bekijk op www.tenerifegids.nl de allerbeste online vakantieaanbiedingen.