• Menu
  • Menu

Tegueste

Tegueste ligt in het noordoosten van Tenerife en is een populaire plek voor de Canarische inwoners om te wonen, omringd door een prachtig landschap en weg van de drukte van het massatoerisme.

Kleine traditionele witte huizen langs smalle straatjes, waar het leven draait om landbouw en de productie van bekroonde wijnen.

Het dorp barst van het leven tijdens feesten, wanneer de huizen, wegen en pleinen versierd zijn met kleurrijke slingers en vlaggen. Romería de San Marcos is een van de grootste feesten, gehouden ter ere van St. Marcos, als de tradities en gewoonten van het gebied worden bevestigd met Canarische kostuums, muziek, dans en eten.

Plaza de San Marcos is het hart van het dorp en is zeker een bezoek waard. Het plein is te vinden in het centrum, overschaduwd door de kerk en het stadhuis, dat over een prachtig typisch Canarisch balkon beschikt. De Festival Hall is ook een populaire locatie om te bezoeken en is al van kilometers afstand te zien. De zaal is gehuisvest in een gebouw in de vorm van een schip met drie masten die zich uitstrekken naar de hemel.

Tegueste is ideaal gelegen om het nabijgelegen Anaga-gebergte te verkennen, waar een reeks van voetpaden en wandelroutes u door de bossen van Las Mercedes leiden. Punta del Hidalgo en Bajamar liggen ook slechts op korte afstand, waar u zoutwater zwembaden kunt vinden.

Denkt u erover een vakantie naar Tenerife te boeken? Op www.tenerifegids.nl vindt u de beste online vakantiedeals.