• Menu
  • Menu

Vilaflor

Hoog boven de schitterende kust in het zuiden van Tenerife ligt Vilaflor (Spaans voor “Dorp van Bloemen”), een prachtig voormalig kuuroord dat bekend staat als het hoogst gelegen dorp van Tenerife.

De bergachtige kwaliteiten van de stad, de dichte dennenbossen, zuivere lucht en kristalheldere bronnen bieden een adembenemend voorbeeld van de diversiteit van het landschap van Tenerife.

De dramatische bergachtige omgeving biedt een prachtig contrast met de badplaatsen voor mensen die alles willen ervaren wat het eiland te bieden heeft. Onderweg naar Teide Nationaal Park heeft Vilaflor zelf een aantal behoorlijk indrukwekkende hoge toppen in de vorm van Las Lajas op 2165m, Quajara op 2715m en Los Retamares op 2534m hoogte.

Dit landschap betekent dat de stad ideaal is voor liefhebbers van energieke, outdoor activiteiten. Het fantastische landschap, schone lucht en een prachtig uitzicht maken het een fantastische plek om te wandelen en mountainbiken, terwijl er ook mogelijkheden zijn voor bergbeklimmen en paragliding voor degenen die meer van extreme sporten houden.

Als u liever met uw voeten op de grond blijft heeft Vilaflor nog steeds veel aan haar bezoekers te bieden. Maak een rustige wandeling door het dorp, dat bestaat uit charmante oude bakstenen huizen en prachtige kleine ambachtelijke ambachtelijke winkels. Vilaflor is de thuisbasis van enkele van de meest bekende ambachtsmensen van het eiland en een bezoek aan het Centro Artesania geeft u de kans om kennis te maken met een aantal populaire lokale ambachten, waaronder borduren, keramiek en aardewerk maken.

Het gebied is ook bekend om de productie van wijn en kaas. Neem de tijd om te genieten van de tijdloze sfeer in de zeventiende-eeuwse Iglesia de San Pedro kerk, die het belangrijkste plein domineert en een aantal interessante juwelen en religieuze figuren herbergt.

Wat u ook kiest om te doen, deze prachtige stad, op minder dan uur rijden van Los Cristianos, is zeker een bezoek waard voor mensen op zoek naar verborgen schatten van Tenerife.

Denkt u erover binnenkort een vakantie naar Tenerife te boeken? Bekijk de beste online vakantieaanbiedingen op www.tenerifegids.nl.