Beste Reistijd Informatie

Weer Tenerife

Hieronder vind je informatie over het klimaat, de beste reistijd en het weer Tenerife dé vakantiebestemming van de Canarische eilanden .

We hebben klimaattabellen en -grafieken gemaakt over het eiland Tenerife. Deze bevatten details over temperaturen, neerslag en meer.

Tenerife vakantie December

Daarnaast hebben we alle gemeten waarden geëvalueerd en een aanbeveling gedaan in welke maanden de bestemming Tenerife het meest geschikt is voor een vakantie vanuit klimatologisch oogpunt.

Bij ons kom je erachter in welke maand je het beste weer op Tenerife kunt verwachten.

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan. Het vulkanische eiland heeft ongeveer 910.000 inwoners, de hoofdstad is Santa Cruz de Tenerife in het noordoosten van het eiland.

De officiële taal is Spaans, de officiële valuta is de Euro. Tenerife heeft een oppervlakte van meer dan 2.000 vierkante kilometer en is verdeeld in drie regio’s.

Het grootstedelijke gebied rond de hoofdstad Santa Cruz is het economische centrum van het eiland, hier is een grote haven en de oude stad La Laguna, die is uitgeroepen tot werelderfgoed.

Pagina inhoud
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Weer Tenerife in het zuiden

  Het zuiden van het eiland is de belangrijkste regio voor toerisme, Los Christanos, Playa de las Américas en Costa Adeje vormen hier de toeristische centra.

  Vanaf vliegvelden zoals Groningen / Eelde,  Amsterdam, Rotterdam, Maastricht / Aachen, Eindhoven, Brussel (Zaventem), Bremen, Düsseldorf, Keulen en Munster / Osnabrück kun je tussen de 4 en 5 uur naar Tenerife vliegen.

  Goedkope directe vluchten worden bijvoorbeeld aangeboden vanuit Eelde, Schiphol, Eindhoven of Düsseldorf.

  Tenerife stranden

  Tenerife weer en klimaat

  Het weer Tenerife is het hele jaar door zeer aangenaam, niet zonder reden spreekt men van het “eiland van de eeuwige lente”. Toch zijn er regionale verschillen door de invloed van de noordoostelijke passaatwind.

  In het noorden van Tenerife ligt de windwaartse kust, terwijl het zuiden met zijn populaire badplaatsen in het door de wind beschermde gebied ligt.

  Het is daarom geen zeldzaam fenomeen dat de zon aan de ene kant van het eiland schijnt, terwijl de andere helft bedekt is met wolken. Maar Tenerife wordt algemeen beschouwd als extreem zonnig, droog en aangenaam met een subtropisch klimaat.

  In de zomer is het warm met overdag temperaturen tussen de 26 en 29 graden, zelfs in de winter wordt de 20 graden meestal overdag overschreden.

  In de nachten schommelt de temperatuur het hele jaar door tussen 16 en 21 graden Celsius.

  Van begin juni tot half december heeft de Atlantische Oceaan elk jaar een aangename watertemperatuur van 20 tot 23 graden.

  Vakantie Tenerife

  Wanneer naar Tenerife?

  Tenerife is het hele jaar door een perfecte reisbestemming en is, samen met de andere Canarische eilanden, dan ook een populair toevluchtsoord voor zonzoekers in de winter.

  Het is het hele jaar droog, de meeste regen valt tussen december en februari, maar zelfs in deze maanden met een maximum van gemiddeld 37 mm neerslag, is Tenerife geenszins regenachtig in de wintermaanden.

  Als het gaat om wat de beste tijd is om Tenerife te bezoeken, raden we de zomermaanden aan.

  Het (zomer)seizoen begint rond eind april, begin mei de beste reistijd is van begin juni tot eind oktober het weer Tenerife is dan bijzonder ideaal.

  De warmste reismaand is augustus, statistisch gezien krijg je de meeste zonuren op Tenerife in de maand juli.

  Wanneer is de beste reistijd om naar Tenerife te gaan?

  Wanneer is de beste reistijd om naar Tenerife te gaan? Hier is wat informatie om u te helpen uw beslissing te nemen:

   • Het weer is het hele jaar door goed in Tenerife
   • Het weer Tenerife is het hele jaar door goed
   • Gemiddeld zijn de warmste maanden op Tenerife juni, juli, augustus, september en oktober.

  Tenerife plaatsen

  De steden met het beste klimaat zijn Tenerife, Playa de las Américas, Puerto de la Cruz, San Cristóbal de La Laguna, Los Gigantes, El Teide National Park, Santiago del Teide, Tegueste, Costa Adeje, El Médano, Las Galletas, Los Cristianos, Masca, Taganana, Vilaflor de Chasna, Adeje, Arona, Buenavista del Norte, Candelaria, Granadilla de Abona, Guimar, Icod de los Vinos, La Guancha, La Matanza de Acentejo, La Orotava, La Victoria de Acentejo, Los Realejos, San Isidro , San Miguel De Abona, Santa Úrsula en Tacoronte met goed weer in minstens 11 maanden per jaar

  De beste maanden om te zwemmen op Tenerife zijn juni, juli, augustus, september, oktober en november

  Gemiddelde temperaturen op Tenerife

  De gemiddelde jaarlijkse temperatuur op Tenerife ligt op 21 °C. De warmste maand is augustus met gemiddelde maximum temperatuur van 25 °C), de koudste maand is op Tenerife is januari met een gemiddelde van 17 °C

  Klimaattabel Tenerife

  Maand Max Temp Min Temp
  Januari 20 15
  Februari 20 14
  Maart 21 15
  April 22 16
  Mei 24 18
  Juni 25 20
  Juli 28 21
  Augustus 29 22
  September 27 21
  Oktober 25 19
  November 22 17
  December 21 15

  Zeewater temperaturen

  De maximale zeewater temperatuur van de oceaan rondom Tenerife is 23 ° C. De minimale zeewater temperatuur ligt rond de 17 ° C.

  In de maanden juli, augustus, september, oktober en november liggen de zeewater temperaturen van minimaal 21 °C en zijn daarom prima geschikt voor een strandvakantie.

  Neerslag op Tenerife

  De neerslag op Tenerife ligt gemiddeld op 234 mm over 34 dagen. Er is geen regenseizoen, d.w.z. maanden met meer dan 175 mm neerslag. Normaal gesproken kun je op Tenerife in geen enkele maand sneeuw verwachten.

  Of het moet bij uitzondering op de top van de Teide zijn de hoogste berg van de Canarische eilanden en Spanje.

  Zonneschijn op Tenerife

  Volgens onze klimaattabel is juli de zonnigste maand met een gemiddelde van 10 uur zonneschijn per dag. Gedurende het jaar is er gemiddeld 7 uur zonneschijn per dag.

  Reizen naar Los Gigantes Tenerife

  Beste Reistijd Tenerife

  Tenerife is vooral populair om twee dingen: zonnen en wandelen. Daarom is het beste weer op Tenerife natuurlijk belangrijk voor jouw vakantie. Maar wanneer is de beste tijd om naar Tenerife te reizen?

  Wanneer is het beste klimaat om te wandelen? En wanneer moet je precies in het jaar gaan om verzekerd te zijn van mooi weer?

  Omdat het klimaat op Tenerife verre van overal hetzelfde is. Is het is belangrijk om te weten waar precies op Tenerife je een vakantie boekt. De winter en voorjaar maanden met o.a maart zijn het beste om te wandelen, wanneer het een beetje koeler is.

  De lente en zomermaanden zijn het beste voor een strandvakantie.

  Januari

  Klimaat Januari
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  Sneeuw Pico de Teide Tenerife

  Weersvoorspelling
  Gemiddelde dagelijkse temperaturen in januari liggen rond de 20 graden Celsius, hoewel de temperatuurverschillen van het zuiden van Tenerife naar het noorden van het eiland of naar de hogere berggebieden behoorlijk groot kunnen zijn.

  Vooral degenen die op weg zijn naar de Cañadas en de Teide moeten warme kleding, stevige schoenen en ook een pet/ muts en handschoenen niet vergeten.

  Als je het topstation van de kabelbaan verlaat op een hoogte van 3555 meter, kun je het hier best koud krijgen door een ijzige wind die soms blaast.

  Welke temperatuur Tenerife januari

  Ja, je leest het goed.

  In januari kun je zwemmen in de Atlantische Oceaan. Het zeewater is gemiddeld 19 graden, er kunnen natuurlijk kleine verschillen zijn.

  Als dit te koud voor je is, zul je een hotel, appartement of vakantiehuis met verwarmd zwembad moeten boeken.

  De lagere winterzon slaagt er vaak niet in het water in het zwembad te verwarmen tot temperaturen van rond de 24 graden.

  Onze conclusie: temperatuur Tenerife januari is aangenaam en het eiland heeft ook zo zijn charmes. Probeer gewoon eens een “Winterzon vakantie op Tenerife” 

  • Gemiddelde maximale temperatuur in januari in Tenerife Zuid van 2000 tot 2019: 21,6 °C
  • Gemiddeld aantal uren zon in januari in Tenerife Zuid van 2000 tot 2019: 6,5 uur
  • Gemiddelde regendagen in januari in Tenerife Zuid van 2000 tot 2019: 1,8 dagen

  Februari

  Klimaat Februari
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  Tenerife carnavals vakantie

  Weersvoorspelling

  In ons land is de winter met regen, of soms ijs en sneeuw nog in volle gang.

  Als je iets anders wilt tijdens de voorjaarsvakantie en op zoek bent naar warm en aangenaam weer en te niet ver weg, dan heb je hier het beste alternatief gevonden, namelijk het Canarische eiland Tenerife.

  Het weer Tenerife februari is bijzonder geschikt als reisperiode voor wandelaars en natuurliefhebbers. Fans van bloeiende amandelbomen zullen waar voor hun geld krijgen.

  Maar februari is ook een goede tijd voor een familievakantie tijdens de carnavals of voorjaarsvakantie.

  Het eiland biedt volop mogelijkheden voor een interessant en gevarieerd vakantiearrangement voor het hele gezin.

  De mooiste tijd van het jaar begint in februari voor fans van het Canarische carnaval.

  Veel plaatsen op het eiland zijn in deze periode volledig gewijd aan de verschillende carnavalsfestivals die duren tot maart.

  Er zijn uitgebreide carnavals feesten, vooral in de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz de Tenerife en in Puerto de la Cruz.

  Welke temperatuur Tenerife februari

  De gemiddelde temperatuur februari overdag is 20 graden Celsius, de nachttemperaturen zijn nog relatief fris en liggen gemiddeld op 14 graden.

  Met gemiddeld 7 uur zonneschijn per dag en 8 regenachtige dagen per maand is het weer op Tenerife in februari veel beter dan in ons eigen land.

  Maar ook vergeleken met Turkije zijn de temperaturen op de Canarische eilanden een stuk hoger.

  Je kunt in februari nog steeds in de Atlantische Oceaan zwemmen, maar je moet wel weten dat de gemiddelde zeewatertemperatuur in februari niet veel hoger is dan 18 graden.

  Vooral aan de noordkust is er vaak een zeer sterke branding in combinatie met gevaarlijke onderstromen, volg dus altijd de adviezen van de strandwachten.

  Vindt je het zeewater te koud in februari, dan is het betere alternatief het verwarmde hotel zwembad.

  Want buitenzwembaden die niet verwarmd worden, en alleen door de winterzon moeten worden opgewarmd hebben vaak nog geen aangename temperaturen om te zwemmen.

  Maart

  Klimaat Maart
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C

  Weersvoorspelling

  Hier vind je de weersvoorspelling voor maart voor de meest populaire toeristische bestemmingen in Tenerife.

  Deze voorspellingen zijn gebaseerd op statistieken voor maart uit weerberichten van vele jaren.

  In maart is de gemiddelde temperatuur op Tenerife 21 °C en minimumtemperatuur is 15 °C.

  Het weer is in deze maand redelijk goed te noemen. Met 14 mm neerslag gedurende 6 dagen.

  De kans op regen tijdens jouw vakantie in mart zal dan ook schaars zijn.

  Het een aangename klimaat in deze maand is vooral aan te bevelen, voor mensen die de drukte in de meivakantie en zomerperiode willen vermijden.

  Ook is maart een goedkope vakantie periode om de Canarische eilanden te bezoeken.

  Welke temperatuur Tenerife Maart

  Tenerife weer in maart is afgeleid van een gemiddelde van de weerberichten sinds 2000.

  Helaas is het weer niet te regelen en is er ook een foutmarge en deze weersvoorspellingen moeten dan ook alleen als algemene informatie worden beschouwd.

  Het weer op Tenerife kan net als bij ons van jaar tot jaar enigszins variëren, maar met deze weersvoorspellingen heb je wel een goed inzicht welk weer je in maart kunt verwachten op Tenerife.

  Benieuwd waar je de goedkoopste Tenerife vakantie in maart kunt boeken?

  Bekijk dan eens de aanbiedingen bij onze partner TUI of Vakantiediscounter.

  April

  Klimaat April
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  Tenerife

  Weersvoorspelling

  Pasen en de meivakantie staan komen eraan. Maar waar gaan we naar toe met de Pasen of de april / meivakantie? Natuurlijk naar Tenerife!

  Een korte zonvakantie met Pasen is alleen mogelijk met een vlucht van 4 tot 5 uur.

  Zon en aangename temperaturen op Tenerife vergeten snel het vaak veranderende weer in april in Nederland en België.

  De goudgele berghellingen van de pico del Teide zijn een lust voor het oog.

  Op de weg die leidt naar het Teide National Park, bedekken duizenden gouden bloemen het landschap.

  De goudgele bloeiende planten zijn zelfs te vinden op een hoogte van 2000 meter.

  Aangename gemiddelde dagtemperaturen van 22 graden en 9 uur zon per dag trekken strandvakantiegangers en natuurliefhebbers uit alle windstreken van Europa.

  In het zuiden van het eiland in de toeristische centra rond Los Cristianos en Playa de los Americas, kunnen nog hogere temperaturen overdag worden verwacht.

  Welke temperatuur Tenerife April

  Het weer in april in Tenerife is droog; het regent bijna nooit (18 mm neerslag gedurende 4 dagen).

  Het klimaat is goed deze maand voor de start van een heerlijke zonnige meivakantie.

  De gemiddelde maximale temperatuur is 22 °C. De laagste temperaturen liggen gemiddeld rond de 16 °C. Als gevolg hiervan is de algemene gemiddelde temperatuur Tenerife april 21 °C.

  Deze temperaturen zijn gemiddelden dan de in Tenerife in april hoogst geregistreerde temperaturen van 29 °C in 2013 en de laagste waarden van 15 °C in 2019.

  In april begint zonsopgang om 07:40 en zonsondergang is om 20:30.

  Mei

  Klimaat Mei
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  Vakantie Tenerife

  Weersvoorspelling

  Het weer Tenerife in mei is ideaal om van te genieten tijdens een meivakantie.

  Wil je het meeste uit de (school) meivakantie halen rond Koningsdag, 5 mei, Hemelvaart en Pinksteren en de bijbehorende en ze in aangename warmte doorbrengen?

  Na slechts 4 tot 5 vlieguren kun je deze droom waarmaken. Tenerife lokt in deze periode al met zomerse temperaturen. In mei toont het weer op Tenerife zich namelijk zijn beste kant. Het weer is zonnig en meestal redelijk stabiel.

  Het landschap op Tenerife is gehuld in een veelkleurige bloemenzee. Zelfs op hoogten boven 2000 meter bedekken miljoenen gele en witte bloemen het zwarte lavalandschap.

  De rode Teide-slangenkop (Echium wildpretii, Tower of Jewels), die alleen hier voorkomt, strekt zijn schermen bedekt met honderden rode bloemen naar de hemel uit.

  Mei is ideaal om te wandelen in de hooglanden van het eiland. Rond de Pico del Teide, in het Anaga-gebergte en in het Teno-gebergte kun je het unieke bloeiende landschap verkennen bij aangename temperaturen.

  Zwemmen in de zee is veel leuker bij een watertemperatuur van ongeveer 21 graden in vergelijking met 12 graden van de Noordzee.

  Het klimaat in Tenerife in mei is droog; het regent nooit.

  Welke temperatuur Tenerife mei

  Het klimaat is deze maand heel aangenaam op de Canarische eilanden. De thermometer geeft overdag gemakkelijk 24 °C aan in deze meivakantie periode. De laagste temperatuur is gemiddeld 18 °C.

  Aldus is het gemiddelde temperatuurgemiddelde in mei in Tenerife 24 °C.

  Deze temperaturen zijn heel anders dan de hoogste geregistreerde temperaturen van 28 °C in 2015 en de laagste waarden van 17 °C in 2011.

  In mei komt de zon op om +/- 07:15 en gaat onder om +/- 20:48.

  Juni

  Klimaat Juni
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  reizen naar tenerife

  Weersvoorspelling

  Pinksteren valt meestal in de maand juni, in die maand is het eiland Tenerife vol met milde temperaturen en zonneschijn.

  In juni bloeit het over het hele eiland. De gemiddelde temperatuur is 25 graden en het koelt ’s nachts slechts licht af, met 20 graden in de vroege ochtend. 

  Met gemiddeld 11 uur zonneschijn in juni, gaat de zeewater temperatuur gemakkelijk tot meer dan 20 graden, regen valt er nauwelijks.

  Het weer in juni in Tenerife is droog; het regent nooit.

  Welke temperatuur Tenerife juni

  Het klimaat is deze maand goed voor een zonnige strandvakantie, temperaturen tot 25 °C zijn geen uitzondering. 

  De laagste temperaturen liggen overdag rond 20 °C.

  Hiermee komt het de algemene gemiddelde temperatuur Tenerife in juni op 23 °C overdag.

  Deze temperaturen zijn heel anders dan de hoogste geregistreerde temperaturen van 29 °C in 2015 en de laagste waarden van 16 °C in 2019.

  In juni komt de zon op om +/- 07:00 en gaat onder om +/- 21:00.

  Juli

  Klimaat Juli
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  Tenerife vakantie

  Weersvoorspelling

  In de maand juli staat zomerweer op de agenda, ga je in deze maand een Tenerife vakantie boeken? dan is goede zon- bescherming geen overbodige luxe.

  In juli begint het zomerseizoen op Tenerife, het wordt warmer en regen komt bijna niet voor.

  Welke temperatuur Tenerife juli

  Het klimaat is heel aangenaam in deze maand, de gemiddelde maximale temperaturen overdag liggen op 28 °C.

  De gemiddelde temperatuur bedraagt 25°C, met maxima van 28°C overdag en minima van 21 graden in de nachten.

  De kans op regen is nagenoeg nihil met 1 mm voor de hele maand.

  Het klimaat Tenerife in de vakantiemaand juli met 10 uur zon per dag, is de zonnigste van het jaar en ook het zeewater is met 23°C een van de warmste van het jaar.

  Deze gemiddelde temperaturen in juli zijn heel anders dan de hoogste geregistreerde temperaturen van 31 °C in 2009 en de laagste waarden van 18 °C in 2019.

  In juli komt de zon op om +/- 07:00 en gaat onder om +/- 21:00.

  Augustus

  Klimaat Augustus
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  weer tenerife augustus

  Weersvoorspelling

  Klimaat in Tenerife in augustus, de maand augustus is de warmste maand van het jaar.

  De gemiddelde temperaturen overdag bedragen rond de 29°C, met temperaturen in de nacht van gemiddeld 22°C.

  De zon schijnt 9 uur per dag en de gemiddelde neerslag is slechts 3 mm voor de hele maand.

  De gemiddelde temperatuur van het zeewater is 24°C.

  Welke temperatuur augustus

  In de maand augustus is de gemiddelde temperatuur in Tenerife 25 ° C (maximale temperatuur is 29 ° C en de minimumtemperatuur is 22 ° C).

  Het klimaat is goed in deze stad deze maand. Met 9 mm gedurende 1 dag komt er tijdens uw reis weinig regenval voor.

  Met het perfecte weer is augustus een ideale tijd om Tenerife te bezoeken.

  September

  Klimaat September
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C

  Weersvoorspelling

  Ja, september is de maand waarbij de komst van regen en grijze dagen weer vaker voorkomt in ons land.

  Maar als je in september naar Tenerife reist, zul je het weer Tenerife in september ontdekken dat zo warm en aangenaam is.

  Dat je heerlijk kunt nazomeren en door kunt gaan met je favoriete zomeractiviteiten.

  Een dagje naar het strand in september, de architectuur van steden en dorpen op het eiland ontdekken, of een boottocht maken om walvissen of dolfijnen te spotten.

  Welke temperatuur Tenerife september

  Net als in Nederland en België gaat ook de temperatuur overdag in september omlaag.

  Maar nog steeds kun je genieten van heerlijke temperaturen en schijnt de zon nog volop.

  De gemiddelde temperatuur ligt rond een aangename 24 °C, met maxima van 27 °C en minima van 21 °C.

  De gemiddelde neerslag neemt iets toe tot twee regenachtige dagen, maar het aantal uren zonneschijn blijft met acht hetzelfde als in augustus.

  Met een gemiddelde van 24°C is het zwemwater het warmste van het jaar.

  Oktober

  Klimaat Oktober
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C

  Weersvoorspelling

  Bent u op zoek naar een geschikte zonnige reisbestemming voor een vakantie tijdens de herfstvakantie?

  Kijk dan eens naar het weer Tenerife in oktober. De dagelijkse maximale temperaturen zijn gemiddeld 25 graden in de maand oktober.

  De zeewater temperaturen van de Atlantische Oceaan liggen rond Tenerife op 23 graden.

  Het weer Tenerife oktober is al met al heel prettig om tijdens de herfstvakantie van de zon te genieten.

  Welke temperatuur Tenerife Oktober

  In oktober blijft het weer op Tenerife nog steeds heel aangenaam voor een zonnige herfstvakantie.

  De gemiddelde temperatuur bedraagt 22 °C overdag, met maxima van 25 °C en minima van 19 °C als de zon onder is.

  De gemiddelde regenval stijgt tot vier regenachtige dagen en de zon schijnt nog 7 uur per dag.

  Het zeewater is nog steeds warm, met een gemiddelde van 23 graden, zo is nog steeds heerlijk vertoeven op de stranden van Tenerife.

  November

  Klimaat November
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C

  Weersvoorspelling

  Het weer wordt in Nederland en België kouder en de kans op veel regen is heel reëel.

  De laatste bladeren vallen ook van de bomen, de herfstmist waait door het land.

  Wie wil er niet aan deze slechte weersomstandigheden ontsnappen?

  Het zonnige eiland Tenerife biedt een aangenaam feel-good klimaat in november.

  Een paar regenbuien kunnen het buitengenot hier soms even meer verpesten dan in andere maanden.

  Maar vaak is het alleen een korte regenbui, mocht het een dag bewolkt zijn dan geen nood.

  Er is namelijk zoveel te zien op het eiland dat er genoeg alternatieven zijn voor als het weer Tenerife oktober niet geschikt is om te zonnen op het zandstrand.

  Welke temperatuur Tenerife november

  In november gaat de temperatuur op Tenerife steeds verder omlaag.

  De gemiddelde temperatuur bedraagt 19 graden overdag met maxima van 22 °C en minima van 17 °C.

  De temperatuur van het zeewater ligt rond de 22 °C nog steeds perfect om te genieten van de vele watersport mogelijkheden.

  Nog steeds schijnt de zon acht uur per dag.

  De gemiddelde neerslag neemt in november toe tot 12 regenachtige dagen, dus de kans op een bui is waarschijnlijk tijdens een vakantie.

  December

  Klimaat December
  Max Temp 21°C
  Min Temp 21°C
  Zonuren 21°C
  Regendagen 21°C
  Zee Temp 21°C
  Tenerife vakantie December

  Weersvoorspelling

  Witte kerst is zeldzaam geworden in Nederland en België.

  Het is vaak bewolkt, vochtig, gewoon neerslachtig weer. Waarom breng je je kerstvakantie niet gewoon in een warme omgeving door.

  Het weer Tenerife december is dan ook zeer aangenaam om te kunnen genieten van een zonnige kerstvakantie.

  De gemiddelde maximale temperatuur van 21 graden wordt vaak overschreden en zelfs de zee heeft nog steeds een aangename 20 graden te bieden.

  Niets staat dus een ontspannende dag op het strand en een duik in de Atlantische Oceaan tijdens de kerstvakantie in de weg.

  Een oudejaarsfeest bij één van de top hotels op Tenerife zal een van de aangename vakantieherinneringen zijn aan een Tenerife kerstvakantie.

  Begin december zijn de prijzen van vakanties naar Tenerife vaak relatief goedkoop. Als je genoeg tijd hebt, kun je profiteren van de goedkope vakantie aanbiedingen en de weken voor de kerst op Tenerife doorbrengen.

  De vakantieganger hoeft het niet te doen zonder een beetje ‘kerstversieringen’. De straten in de steden en badplaatsen van Tenerife zijn versierd met kerst en de cadeauwinkels bieden veel kerstartikelen.

  Er wordt vaak een speciaal kerstmenu en verschillende verrassingen voor hotelgasten tijdens de kerstvakantie in de hotels aangeboden.

  Als je wilt dineren in een van de vele restaurants, is het beter om van tevoren te reserveren, omdat ook de plaatselijke bevolking graag hun huiskeuken verlaten en uit eten gaan.

  Welke temperatuur Tenerife December

  In december is het is nog steeds warmer dan op de meeste andere reisbestemmingen op 4 tot 5 uur vliegen vanaf Nederland en België.

  Toch is december een van de koelste maanden van het jaar.

  De gemiddelde temperatuur bedraagt ongeveer 18 graden, met minima van 15 °C en maxima van 21 °C.

  De gemiddelde neerslag is in december het hoogst, zo’n 75mm voor de hele maand.

  Met een gemiddelde temperatuur van het zeewater van 20 °C en zeven uur zon per dag is het echter nog steeds goed vertoeven op het strand.

  Top 10 hotels Tenerife >>